Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door JanJense om 07:13
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Catharina9 om 07:13
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Catharina9 om 07:12
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Catharina9 om 07:11
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door JanJense om 07:11
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Catharina9 om 07:10
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Catharina9 om 07:10
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Catharina9 om 07:08
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Sardines gevuld met aardappel en paprika


Sardines met aardappel en paprika

Ze zijn heerlijk én gezond en wist je dat je ze ook kunt
vullen?

Dit heb je nodig:

1kilo (grote) sardines;
4 aardappelen;
2 groene paprika's;
het sap van 1 citroen;
3 eetlepels olijfolie;
1/2 bosje fijngehakte verse koriander;
1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1 koffielepel gemalen komijn;
1 eetlepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel scherpe chilipoeder;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Maak de sardines schoon of laat dat doen door de visboer.
(kop verwijderen, ingewanden en ruggegraat, zodat er
een sardinefilet overblijft).
Spoel de sardines onder koud stromend water en laat goed
uitlekken.

Kook de schoongeborstelde maar ongeschilde aardappelen in
20 minuten gaar in water met wat zout.
Verwijder dan de schil en prak ze fijn met een vork.

Grill de paprika's in de oven tot ze zwart zijn.
Doe ze 10 minuten in een plastic zak.
Verwijder de schil en de pitjes en snijd ze in kleine
stukjes.

Maak de chermoula (marinade);
vermeng in een kom de fijngehakte verse koriander, de fijn-
gehakte platte peterselie,de fijngehakte knoflook, het citroen-
sap, de olijfolie, de specerijen en zout naar smaak met elkaar en
besmeer de sardinefilets met dit mengsel.

Doe in een andere kom de geprakte aardappelen, de stukjes
paprika en twee eetlepels van bovenstaande "chermoula".

Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en smeer die in
met wat olie.

Beleg een ingesmeerde (opengeklapte) sardinefilet met
de aardappel/paprikavulling en leg daar een ingesmeerde
sardinefilet omgekeerd bovenop.

Leg de gevulde sardinefilets op de bakplaat.

Bak 40 minuten op 220 graden in een voorverwarme oven.
Dien meteen op met daarbij salades en Marokkaans brood.

Kijk bij de links onder dit recept voor andere recepten met
sardines.




Artikel links


Geplaatst op 07 juni 2012 22:47 en 4728 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.