Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door IneMaartje om 13:35
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door Loezie om 13:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door IneMaartje om 13:34
_
IneMaartje Online

Door Ineke1943 om 13:32
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door ramapi om 13:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door JanRutgers om 13:31
_
JanRutgers Online

Door Marguerite1 om 13:31
_
Marguerite1 Online

Door Uitlimburg. om 13:31
_
Uitlimburg. Online





_

Andere artikelen



Rijstsalade met avocado en garnalen


RIJSTSALADE MET AVOCADO EN GARNALEN

Een lekkere frisse salade van rijst met avocado en roze garnalen.......

Dit heb je nodig:

100 gram basmatirijst;
250 gram gepelde garnalen;
1 avocado;
4 kerstomaatjes in vieren gesneden;
1 klein blikje maïs (uitgelekt);
3 eetlepels citroensap;
3 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Breng een ruime hoeveelheid water met wat zout aan de
kook en strooi de rijst daarin.
Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes
koken; laat dan uitlekken in een zeef.
Doe terug in de pan en laat 10 minuten staan met het
deksel er op.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak
daarin de garnalen gedurende 3 minuten; voeg peper
en zout naar smaak toe.

Schil de avocado en snijd in kleine blokjes.

Maak een sausje van de rest van de olijfolie, het citroensap
en peper en saus naar smaak.

Vermeng in een kom de gekookte en afgekoelde rijst, de
uitgelekte maïs, de gebakken garnalen (met de olie), de
blokjes avocado, de kwartjes tomaat en vermeng alles met
het olie/citroensapsausje.

Dien koud op als voorgerecht.





Geplaatst op 07 juni 2012 23:14 en 6658 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  08 jun 2012 09:28
Hoi Amber, gister heb ik ook een heerlijke rijstsalade gemaakt (uit het Dagkookboek van Marianne Stuit, geweldig kookboek, iedere dag andere recepten en er wordt ook rekening gehouden met de tijd van het jaar.).
Rijstsalade met kipfilet, komkommer, lente uitjes, tomaat, geroosterde paprika en een sausje van geraspte citroenschil, olijfolie, citroensap, zout en peper). Hierbij aten we een aziatische salade: Tauge (even overgieten met kokend water en goed uit laten lekken), banaan, stukjes dadel, soja saus, gemberpoeder, knoflook, peper en eventueel nog wat zout naar smaak. Heerlijk gewoon. De tweede salade was min of meer nagerecht, maar ik had de beide salades gewoon op 1 bord en ze waren lekker samen, ze bijten elkaar niet, ha! Groetjes Ilonka

Gast  08 jun 2012 12:13
Hoi Amber, ik ben vergeten bij de rijst/kip salade de verse spinazie te melden. Deze moet je ook even blancheren en goed uit laten lekken, en daarna kleiner snijden. En de komkommer zat in de tauge salade en niet in de rijst salade. En de geroosterde paprika kwam er helemaal niet in voor. Zuchterdezucht het is tijd voor het weekend geloof ik. :-). Groetjes.
_





_
Amber  
08 jun 2012 12:36
Hoi Ilonka,

Bedankt voor het doorgeven van deze saladesuggesties.
Klinken me heel lekker, dus misschien probeer ik ze wel.

groetjes en een fijn weekend,

AMBER

Gast  10 okt 2012 21:43

_