Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 10:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 10:08
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door luciaT om 10:08
_
LuciaT Online

Door wimmie44 om 10:08
_
Wimmie44 Online

Door AnneY om 10:08
_
AnneY Online

Door LadyLely om 10:08
_
LadyLely Online

Door moontje om 10:08
_
Nieuwe Club reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine van visballetjes met groenten


Tajine van visballetjes en groenten

Een lekkere vis- met groententajine.....

Dit heb je nodig:

Voor de visballetjes:
600 gram wijtingfilets (of andere witvis);
3 eetlepels platte peterselie/verse koriander;
2 geperste tenen knoflook;
1/2 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel scherpe rode peper (naar smaak);
1/2 koffielepel komijnpoeder;
zout naar smaak;
1 in melk of water geweekte boterham.

Voor de saus:
100 gram wortels, geschrapt en in plakjes;
100 gram aardappel, geschild en in plakjes;
100 gram ui, gepeld en in ringen gesneden;
1 gegrillde en dan gepelde en van pitjes ontdane
groene paprika, in repen gesneden;
1/2 koffielepel paprikapoeder;
zout naar smaak;
een flinke scheut olijfolie;
1 laurierblaadje;
5 cl. water;
1 ingelegde citroen (Marokkaanse winkel of zelf
maken; zie link onder dit recept).

Zo maak je het:

Doe de vis in een hakmolen of keukenmachine en
hak de vis fijn.
Vermeng het vismengsel in een kom met de uitgeknepen
geweekte boterham, de geperste knoflook, de kruiden en
specerijen en zout naar smaak.

Maak balletjes van het vismengsel.

Verdeel de uienringen over de bodem van een tajine (of
van een kookpan als je geen tajine hebt).
Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en bestrooi met
zout naar smaak.
Laat zachtjes gedurende 10 minuten stoven.
Verdeel de plakjes aardappel en wortel eroverheen en
bestrooi met wat zout en paprikapoeder.
Voeg het laurierblaadje toe en het water.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes stoven.

Leg de visballetjes op het groentemengsel, versier met
2 reepjes ingelegde citroen en zet het deksel op de tajine
(of op de kookpan).
Laat nog 15 minuten zachtjes koken.

Kijk of de saus is ingekookt en controleer of de smaak
goed is.

Dien de tajine op met daarbij lekker Marokkaanse brood.





Geplaatst op 09 juni 2012 20:55 en 5520 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.