Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ramapi om 08:18
_
Ramapi Online

Door joke om 08:17
_
Joke Online

Door moontje om 08:16
_
Moontje Online

Door Marguerite1 om 08:16
_
Marguerite1 Online

Door Annelies1 om 08:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hadinada om 08:14
_
Hadinada Online

Door S.postma om 08:14
_
S.postma Online

Door Rosalina42 om 08:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Zaalouk van bloemkool


Zaalouk van bloemkool

Zaalouk is zoiets als een puree en een salade door elkaar.

Lekker voor bij een vleesgerecht of gewoon,als een gekookte salade.....


Dit heb je nodig:

500 gram bloemkoolroosjes;
1 koffielepel zout;
4 eetlepels olijfolie;
1 geperste teen knoflook;
de fijngehakte schil van 1/2 ingelegde citroen;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/4 koffielepel scherpe rode chilipeper;
2 mespuntjes komijnpoeder;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel fijngehakte verse koriander;

Voor de versiering:
fijngehakte platte peterselie;
de in reepjes gesneden schil van 1/2 ingelegde citroen.

Zo maak je het:

Voeg zout toe aan de bloemkoolroosjes en stoom ze
gaar in een couscouspan of stoompan.
Je kunt ze ook gewoon koken in water met wat zout.
Dan goed laten uitlekken.
Prak de bloemkool fijn met een vork.

Fruit op een laag vuur de geperste knoflook gedurende
2 minuten in de olijfolie.
Voeg er de geprakte bloemkool, de 1/2 fijngehakte ingelegde
citroen, de fijngehakte kruiden en de specerijen aan toe
en laat 15-20 minuten zachtjes stoven.
Af en toe roeren.
Proef of de smaak goed is; voeg anders extra zout en/of
peper toe.

Haal de pan van het vuur en laat helemaal afkoelen.
Schep in een mooie schaal en versier met fijngehakte
platte peterselie en reepjes ingelegde citroen.





Geplaatst op 10 juni 2012 21:52 en 7303 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Amber  
10 jun 2012 22:16
Blij dat ik je van dienst kan zijn Lucia.....ik had er weer eens tijd voor en zin in, dus......

groetjes,
AMBER