Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door tulpmans om 06:59
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 06:59
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tulpmans om 06:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 06:58
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tulpmans om 06:57
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door S.postma om 06:57
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Rosalina42 om 06:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 06:55
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Tajine van kwartels met aardappel, olijven en ingelegde citroen


Tajine van kwartels met aardappel, olijven en ingelegde citroen

Dit is geen gevogelte dat vaak in Nederland wordt gegeten,
maar als je ze kunt vinden bij de poulier of Marokkaanse
slagerij, neem ze dan eens........
Je kunt kwartels vergelijken met de smaak van kip, maar dan
veel verfijnder.
Kwarteleitjes zijn wél vaak te koop; je weet wel, van die kleine
gespikkelde eitjes die het heel goed doen als garnering van een
gerecht........


Dit heb je nodig:

4 eetlepels olijfolie;
6 kwartels;
4-5 middelgrote rode aardappelen, geschild en in partjes;
een handvol olijven zonder pit;
1/4 ingelegde citroen (pulp verwijderen, schil in dunne reepjes).
1 grote ui, fijngehakt;
1 grote tomaat, ontveld en in stukjes gesneden
6-8 takjes platte peterselie/verse koriander, fijngehakt;
3 teentjes knoflook, fijngehakt;
1 theelepel kurkuma;
1 theelepel paprikapoeder;
1 theelepel gemberpoeder;
een paar draadjes saffraan;
1 kippenbouillonblokje;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een tajine of in een kookpan en vermeng
daarin de schoongemaakte kwartels, de gehakte ui, de
tomatenstukjes, de gehakte knoflook, de fijngehakte kruiden
en het verkruimelde kippenbouillonblokje.
Breng aan de kook, zet het gas laag (deksel op de tajine of
op de kookpan) en laat 20-30 minuten stoven.

Voeg als de kwartels bijna gaar zijn de aardappelpartjes, de
olijven en de ingelegde citroen toe.
Zet opnieuw het deksel op de tajine/kookpan en laat stoven
tot alles gaar is.
Voeg als er weinig saus is overgebleven wat water toe maar
het is de bedoeling dat er een lekkere dikke saus overblijft.

Dien op in de tajine of schep het gerecht op een mooie schaal
en geef daarbij een lekkere salade en Marokkaans/Turks brood.

N.B.
Je kunt dit gerecht ook maken met bijvoorbeeld kipdrumsticks
of kippendijen.





Geplaatst op 16 oktober 2012 13:31 en 6242 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  15 jun 2013 13:09
Hi amber,

Kan ik dit gerecht ook maken met een kip ipv kwartels.

Gr

Amber  
15 jun 2013 14:41
Ja hoor, dat staat ook vermeld ónder het recept.......

groetjes,
AMBER
_