Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 09:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 09:17
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door moontje om 09:15
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door elvira om 09:14
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door 50plusser.nl om 09:13
_
50plusser.nl Online

Door elvira om 09:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door sammie49 om 09:11
_
Sammie49 Online

Door SiebevanderBij om 09:11
_
SiebevanderBij Online





_

Andere artikelen



Chocolade-kaneelballetjes


Cocolade-speculaasballetjes

Een lekker bolletje zoetigheid voor bij de thee en supergemakkelijk te maken.....

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 40 stuks:

75 ml. room;
200 gram pure chocolade van tenminste 70%;
30 gram ongezouten boter;
speculaasjes.

Zo maak je het:

Verwarm langzaam in een pan de room en de
boter; let op, niet laten koken en niet bruin
laten worden!

Hak de pure chocolade fijn en voeg toe aan
het hete room/botermengsel.
Haal de pan van het vuur en laat de chocolade
al roerend geheel smelten in het mengsel.

Doe het chocolademengsel in een kom en
laat (eerst buiten de koelkast) afkoelen.
Plaats dan enkele uren in de koelkast.

Maal de speculaasjes grof/fijn en strooi ze
in een diep bord.
Neem een koffielepel vol van het gekoelde
chocolademengsel , maak er balletjes van
en rol ze stevig door de speculaaskruimels.
Rol ze nog een keer door je handpalm tot
een balletje en haal, als dat nodig is,nóg
een keer door de speculaaskruimels.

Koel bewaren tot je ze gebruikt.





Geplaatst op 16 oktober 2012 15:04 en 5766 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Betty3  
16 okt 2012 15:28
LEKKER,ZA L PROBEREN,dank betty

Gast  20 okt 2012 19:13
hallo wat voor room moet ik gebruiken
groeten
_





_
Amber  
21 okt 2012 13:48
Gewone dunne room (ongeslagen room) uit een bekertje (staat in de winkel bij de zure room, de crème fraiche en zo).
Het is room die wanneer je 'm klopt slagroom wordt.

groetjes,
AMBER

Gast  24 okt 2012 20:34
Hallo hebben we dan geen meel/bloem nodig?
_





_
Gast  24 okt 2012 21:45
waarop moet je het verwarmen????

Amber  
25 okt 2012 20:51
In een pan op het gas.......
_





_
Amber  
25 okt 2012 20:55
Geen meel of zo; het zijn chocoladeballetjes; doe wat in het recept staat.

Gast  05 nov 2012 12:47
speculaas in plaats van kaneel ??????
_





_
Amber  
05 nov 2012 13:39
Speculaas heeft een kaneel/kruidnagelsmaak, dus vandaar de naam......

Gast  26 jan 2013 11:03
wat een reacties hierop zeg
is een teken dat ze vaak gemaakt worden
maar hoeveel speculaasjes gaan er in?
dankje wel voor het antwoord alvast
groetjes Laura
_





_
Amber  
26 jan 2013 15:52
Tja, even uitmikken Laura; er gaan geen speculaasjes IN, maar je rolt de chocoladeballetjes door het speculaaskruim.
Verkruimel dus eerst een paar speculaasjes en als dat uiteindelijk niet genoeg is dan verkruimel je er nog een paar meer...
Het zijn dus geen koekjes, maar chocoladetruffels die je door de speculaaskruimels rolt.
Er staan nog veel meer chocoladetruffelrecepten bij de categorie "koekjes/gebak/bonbons" met verschillende andere ingrediënten en omhulsels zoals b.v. grofgehakte pistachenootjes en/of amandelen...
groetjes,
AMBER

Gast  05 feb 2013 20:37
Hoi Amber ik vind midden oost eten heerlijk vooral omdat ik ook veel daarin heb gereisd. ik vindt het te gek dat ik hier zoveel recepten kan vinden die ik wel gegeten heb of wat er op lijkt maar niet wist hoe te maken. Thanx ik ga echt meer recepten van je uit proberen groetjes van een jarige die vandaag 38 is geworden.
_





_
Amber  
06 feb 2013 11:25
Nou, in de eerste plaats dan alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Dit weblog en deze site is natuurlijk niet alleen voor 50-plussers maar voor iedereen van 8 tot 80.
Leuk om te lezen dat je veel in het Midden Oosten hebt gereisd; welke landen ben je geweest?
De recepten op dit weblog zijn natuurlijk niet alleen afkomstig uit Arabische landen maar er staan er ook veel bij die ik persoonlijk gewoon lekker vind en de moeite waard vond hier te plaatsen.
Ik wens je in elk geval veel plezier me de recepten.

groetjes,
AMBER

Gast  06 feb 2013 14:01
hoi amber
bedankt voor je reactie. Antw op je vraag
ik ben meerdere keren naar Marokko geweest omdat mijn man daar vandaan komt Turkije meerdere keren en Libanon een aantal weken
Marokkaans koken doe ik wel maar is vaak marmita of couscous omdat mijn man dat lekker vindt dus ik ben meer op zoek naar variatie
en dat kan ik op jou site heel goed vinden. dit weekend vier ik mijn verjaardag en ga ik deze balletjes ook maken ik zoek nog even verder voor meer lekkers dank je wel groetjes van de natascha
_





_
Amber  
06 feb 2013 14:09
Hallo Natascha,

Leuk dat je ook vaak naar Marokko bent geweest.
Ook ik was ooit getrouwd met een Marokkaanse man (gescheiden) maar ik kom nog vaak en graag in Marokko,nu al bijna 36 jaar......
V.w.b. Marokkaanse gerechten en koekjes kan je hier op dit weblog natuurlijk goed terecht; variatie genoeg, zou ik zeggen......


groetjes,
AMBER

Gast  12 feb 2013 13:38
Hoi Amber Ik heb de rolletjes gemaakt ze zijn heerlijk het recept is duidelijk en eenvoudig beschreven.. naast de speculaas rolletjes heb ik er ook een paar vervangen met kokos en een paar met kaneel met cacaopoeder. groetjes natascha
_





_
Amber  
12 feb 2013 15:18
Leuke variaties op het recept, Natascha; fijn dat ze goed gelukt zijn en ook nog eens lekker waren.
Is bijvoorbeeld onderstaand recept ook iets voor jou misschien?:

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=84202&Chocoladehazelnoottruffels

of

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=56274&Pindabiscuitbolletjes

Groetjes,
AMBER