Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door SiebevanderBij om 19:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door sammie49 om 19:54
_
Sammie49 Online

Door SiebevanderBij om 19:54
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:53
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Adamm om 19:51
_
Adamm Online

Door Rosalina42 om 19:51
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tosca46 om 19:50
_
Tosca46 Online





_

Andere artikelen



Spliterwtensoep met vermicelli


Spliterwtensoep met vermicelli

Ik ben een liefhebster van erwtensoep (zie ook de link onder het recept)
maar deze soep is weer eens iets anders......

Dit heb je nodig:

1 kop (kop = 250 ml.) spliterwten;
2 middelgrote uien;
1 wortel;
1 1/4 liter water;
1/2 koffielepel komijnpoeder;
1 laurierblaadje;
een handvol vermicelli;
1/2 citroen;
fijngehakte platte peterselie;
olie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Spoel de spliterwten en laat ze uitlekken.
Hak de uien fijn en snijd de wortel in zeer
kleine stukjes.

Verhit een scheut olie in een pan en fruit daar
de fijngehakte uien in.
Voeg de uitgelekte spliterwten toe, de peper,
het komijnpoeder en het laurier-blaadje
(zout pas toevoegen op het einde van de kooktijd).

Voeg 1 1/4 liter water toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep zachtjes gaarkoken.
(in een snelkookpan ongeveer 30 minuten).

Verwijder het laurierblaadje en mix de soep glad
met een staafmixer (je kunt de soep ook zó laten
als je dat lekkerder vindt).

Voeg op het laatst de vermicelli toe en zout naar smaak.
Laat nog zachtjes doorkoken totdat ook de vermicelli
zacht is.
Roer er het sap van de halve citroen doorheen en bestrooi
met de fijngehakte platte peterselie.

Dien de soep op in mooie soepkommen.




Artikel links


Geplaatst op 17 oktober 2012 16:11 en 4544 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.