Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Marc om 10:45
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door KEMPENAAR om 10:45
_
KEMPENAAR Online

Door klaascrins om 10:45
_
Klaascrins Online

Door dwingelder om 10:45
_
Dwingelder Online

Door Tympaan om 10:44
_
Tympaan Online

Door Kirkes om 10:42
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Kirkes om 10:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door greet65 om 10:40
_
Greet65 Online





_

Andere artikelen



Kiptajine met uien en rozijnen


Kiptajine met uien en rozijnen

Lekkere hartig-zoete tajine van kip met uien en rozijnen.....

Dit heb je nodig:

1 in stukken gesneden kip of
1 kilo kipdrumsticks;
3 uien;
200 gram gedroogde rozijnen;
2 fijngehakte tenen knoflook;
1 koffielepel gemberpoeder;
1/2 koffielepel kurkuma;
een paar draadjes saffraan;
1/4 koffielepel kaneelpoeder;
4 eetlepels olijfolie;
2 eetlepels zonnenbloemolie;
2 kippenbouillonblokjes;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Spoel de rozijnen en laat ze enige tijd wellen in water.

Pel en uien en snijd ze in plakjes.

Vermeng in een tajine of in een kook/braad-pan de
olijf- en de zonnenbloemolie met elkaar.
Verhit de olie en laat daarin de stukken kip bruin-
bakken.
Voeg er de uien, de 2 fijngehakte knoflooktenen, het
gemberpoeder, de kurkuma, de draadjes saffraan ,
het kaneelpoeder en peper en zout naar smaak aan toe
en schep alles goed door elkaar.
Laat enige tijd stoven.
Voeg er 50 cl. water aan toe, zet het deksel op de
tajine of op de pan en laat alles 30 minuten zachtjes
koken.

Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze toe aan de
inhoud van de tajine/pan en verbrokkel daar ook
de bouillonblokjes boven.
Roer alles door elkaar en laat nog 15 minuten
zachtjes koken.
Controleer de smaak en de dikte van de saus.
Is ze te dun, laat dan een beetje inkoken; is ze
te dik voeg er dan een beetje warm water aan toe.

Dien het gerecht op in de tajine of schep alles op
een mooie schaal.
Geef er Marokkaans/Turks brood bij of anders
couscous of bulghur.





Geplaatst op 06 november 2012 14:18 en 12431 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 nov 2012 16:45
Amber, ik ben iemand die altijd je recepten probeerd en ik ben erg echt SUPER blij mee. Mijn complimenten hiervoor en ga zo door :O)

Groet mystery gast

Amber  
06 nov 2012 17:18
Dank je wel voor je compliment en fijn dat je de recepten lekker vindt.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  27 nov 2012 00:00
ziet er heerlijk uit

Gast  04 dec 2012 13:58
Selam Aleikom amber, kan je zoete aardappelen bij dit gerecht gebruiken? Groetjes Esra
_





_
Amber  
04 dec 2012 14:01
Aleikoum salam Esra,

Lijkt me ook wel lekker, past er qua smaak goed bij.
Probeer het eens uit en laat het hier weten hoe het smaakte.

groetjes,
AMBER




Gast  20 jan 2013 15:38
amber ik heb deze al2maal gemaakt en heb ook wat komijn bij gedaan was ook goed maar wou even vragen of ik ook wat honing kan bijdoen?
_





_
Amber  
20 jan 2013 16:28
Natuurlijk kan dat; je kunt aan welk recept ook van alles toevoegen wat jijzélf lekker vindt; aangezien dit al een enigszins zoet gerecht is door de rozijnen die er in zitten heb ik er niet bijgezet dat je suiker en/of honing kunt toevoegen.
Gewoon toevoegen wat je lekker vindt dus, want elk recept is een richtlijn waar je op kunt variëren...

groetjes,
AMBER

Gast  10 jul 2013 13:21
Mag ik vragen hoeveel of wat een koffielepel is? Is dat zo'n speciaal koffielepeltje waarmee je hoeveelheid koffie af meet?
_





_
Amber  
10 jul 2013 13:27
Nee hoor, het is een lepeltje groter dan een theelepel,ongeveer zoals een dessertlepeltje.

Amber  
10 jul 2013 13:30
N.B.je hoeft specerijen ook eigenlijk niet zo precies af te meten hoor; elke smaak is anders dus je moet eigenlijk een beetje "spelen" met de hoeveelheden die je toevoegt; naar eigen smaak dus en dan steekt het niet op een grammetje meer of minder.....
_





_
Gast  10 jul 2013 19:58
Dank je wel voor je reactie. Het staat nu te pruttelen :grin: en het ruikt heerlijk!

Amber  
10 jul 2013 22:31
Mooi zo!
_





_
Gast  10 mrt 2014 22:29
2 jaar later toch nog een vraagje, kan je dit ook de dag op voorhand klaar maken?

groetjes Lieze

Amber  
11 mrt 2014 00:33
Ja hoor,natuurlijk, waarom niet?
Gewoon de volgende dag langzaam verwarmen.....
_





_
Gast  04 aug 2014 15:20
Heerlijk recept mijn complimenten!!

Gast  06 mei 2016 22:40
Super vandaag gemaakt met zoete aardappelen !
_