Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Snelle couscous met tuinbonen,courgettes en rundergehaktballetjes


snelle couscous met tuinbonen, courgette en gehaktballetjes

Soms heb je geen tijd om een hele uitgebreide
couscous te maken en dan is deze snelle couscous
een uitkomst die ook nog eens erg lekker is......

Dit heb je nodig:

350 gram groffe couscous (couscous-moyen);
750 ml. water;
1 runderbouillonblokje;
1 kruidenbouillonblokje;
olijfolie;
peper naar smaak;
600 gram runder of lamsgehakt;
4 handjes gepelde verse tuinbonen of diepvries;
1 middelgrote courgette of twee kleine;
1 ui;
1 bosje platte peterselie;
2 eetlepels tomatenpuree.

Zo maak je het:

Pel de ui en hak die fijn.
Hak ook de platte peterselie fijn.
Haal de uiteinden van de courgette en snijd in
lange blokjes.
Maak kleine balletjes van het gehakt.

Breng water met wat zout aan de kook en blancheer daarin
de verse tuinbonen in 8 minuten; voeg er de courgetteblokjes
aan toe en laat nog 2 minuten extra koken.
Giet af en laat afkoelen in een kom met koud water zodat
de groenten mooi fris en groen blijven.

Doe twee eetlepels olijfolie in een (braad-)pan en fruit de
gehakte ui 2 minuten daar in glazig.
Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze 5 minuten al
omscheppend meebakken.
Verkruimel het kruidenbouillonblokje erboven en vermeng
dat goed met de ui en het gehakt in de pan.
Voeg de (goed uitgelekte) groenten er aan toe en schep
door.
Doe er dan de 2 eetlepels tomatenpuree bij en een flinke
scheut water, breng aan de kook en laat zachtjes 5 minuten
doorkoken.
Voeg peper naar smaak toe en de fijngehakte platte peterselie
en roer alles nog eens goed door.

Doe de couscous in een kom,samen met een scheut olijfolie
en wat peper naar smaak.
Breng 750 ml. water aan de kook en los daar het runder-
bouillonblokje in op.
Vermeng de couscous met het kokende water en bedek de
kom met plasticfolie.
Laat de couscous 10 minuten staan zodat al het vocht wordt
opgenomen.

Verwijder na 10 minuten het plasticfolie en maak de korrels
los met een vork zodat de couscous luchtig wordt.

Schep de couscous op een mooie schaal en schep de gehakt-
balletjes en de groenten daar bovenop.
Giet het overgebleven kookvocht over het gerecht heen.




kruidenbouillonblokjes



Geplaatst op 08 november 2012 13:20 en 5280 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.