Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 20:02
_
Fraagis Online

Door douwe om 20:02
_
Douwe Online

Door NicolaasP om 20:01
_
NicolaasP Online

Door IneMaartje om 20:00
_
IneMaartje Online

Door SiebevanderBij om 19:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door SiebevanderBij om 19:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door sammie49 om 19:54
_
Sammie49 Online

Door SiebevanderBij om 19:54
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Chermoula, hoe maak je dat?


CHERMOULA

Het is een saus, een (vis, kip en vlees-)marinade, door de rijst of anders is het ook erg lekker om met een stuk Marokkaans brood te eten; kijk maar wat je er zelf mee wilt doen.....

Dit is een lekker recept voor de beroemde Marokkaanse CHERMOULA:

Dit heb je nodig:

1 grote bos platte peterselie;
1 grote bos verse koriander;
3-4 flinke tenen knoflook;
zout naar smaak;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
het sap van 1 citroen;
olijfolie;
1/2 koffielepel paprika- of (iets pittiger)
chilipoeder.

Zo maak je het:

Het beste is om de ingrediënten fijn te stampen
in een vijzel maar als je die niet hebt doe je het
volgende:

Hak de platte peterselie en de verse koriander zeer fijn en
pers de tenen knoflook.
Doe alles in een kom en voeg daar zout naar smaak, de
zwarte peper, het komijnpoeder, het paprika- of het chili-
poeder en het citroensap aan toe en vermeng alles goed.
Roer er dan een half Marokkaans theeglas (= een flinke
scheut) olijfolie doorheen.
Klaar!

Je kunt de chermoula minstens 1 week bewaren in de koelkast
mits je het bewaart met een laagje olijfolie er bovenop in een
goed afgesloten pot.




CHERMOULA 2



Geplaatst op 09 november 2012 12:52 en 8935 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.