Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Elise2 om 20:40
_
Elise2 Online

Door SiebevanderBij om 20:39
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:38
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:36
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:35
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door CreaTineke om 20:35
_
CreaTineke Online

Door hehety om 20:34
_
Hehety Online

Door moontje om 20:33
_
Moontje Online





_

Andere artikelen



Dadel-amandelcake met oranjebloesemwater


Dadel-amandelcake met oranjebloesemwater

Een heerlijke, geurige cake met zoete dadels, knapperige amandelen en de verfijnde smaak van oranjebloesem.......

Dit heb je nodig:

190 gram zachte roomboter (of margarine);
150 gram lichtbruine basterdsuiker;
3 eieren;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
5 ontpitte dadels;
1 middelgrote frisse appel (Jonagold of zo);
3 eetlepels grofgehakte amandelen;
190 gram bloem;
1 zakje bakpoeder;
de geraspte schil van 1 citroen;
het dap van 1 citroen of 1 sinaasappel.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden;

Mix de boter romig samen met de bastersuiker.
Mix er de eieren één vooréén doorheen.

Voeg er dan het kaneelpoeder, het oranjebloesemwater,
de geraspte citroenschil en het citroen- of sinaasappelsap
aan toe.
Goed blijven mixen.

Mix er de bloem en het bakpoeder doorheen.

Snijd de ontpitte dadels in reepjes of in stukjes.
Schil de appel en verwijder het klokhuis; snijd in
dunne plakjes.

Doe de dadelreepjes, de appelplakjes en de grofgehakte
amandelen bij het beslag en roer alles met een houten
lepel er doorheen.

Vet een cakevorm in en bestuif met wat bloem.
Schep het beslag in de cakevorm en bestrooi met wat
achtergehouden gehakte amandelen.
Plaats de cake in de voorverwarmde oven.

Zet de temperatuur van de oven iets lager en laat
de cake rustig bakken (ongeveer 1 uur, afhankelijk van
de oven die je hebt).
De cake is gaar wanneer je er een satéprikker insteekt
en die er droog uitkomt.

Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi evt.
met wat poedersuiker.......





Geplaatst op 09 november 2012 13:15 en 6880 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 dec 2012 21:21
kan je een resept van desert met lange vingers zou ik ik graag zien op u site ....en dankje

Amber  
08 dec 2012 15:36
Volgens mij bedoel je "tiramisu".....dat is een Italiaans dessert met lange vingers waar ook koffielikeur in wordt gebruikt.
Ik plaats natuurlijk geen recepten waar alcohol in zit, maar ik zal eens zoeken naar een recept van tiramisu zonder alcohol.
Ik plaats hier vnl. Marokkaanse en andere Arabische recepten met daarnaast recepten die ik zelf heel lekker vind.
Het zijn wel altijd recepten onder varkensvlees of alcohol.
_





_
Gast  26 feb 2013 12:03
Dag Amber,

deze ga ik zeker proberen inschallah!!

Groetjes Fatima

Amber  
26 feb 2013 17:36
Laat me weten hoe je de cake vond Fatima; veel plezier en succes met het recept.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  30 mei 2013 08:01
Kan je ipv boter ook zonnebloemolie gebruiken? Met zonnebloemolie wordt de cake toch wat kruimeliger en niet plakkerig?

Amber  
30 mei 2013 11:42
Ja,je zou dat kunnen doen,maar dan wordt de cake wel heel anders van smaak; roomboter geeft er juist een fijne romige smaak aan; olie is wat neutraler.....
_





_
Gast  17 okt 2013 12:57
Weet je toevallig ook de Marokkaanse naam voor de dadel noten cake???
Wij hebben een etentje met thema Marokkaanse en de menu kaart wil ik dus ook in het Marokkaanse maken, aar kan hier de benaming niet voorvinden.

Amber  
17 okt 2013 19:19
Nee sorry, ik weet hier de Marokkaanse naam niet voor; het is ook eigenlijk niet een Marokkaanse cake....
Misschien kan één van de andere bezoekers van dit weblog je hierbij helpen.
_