Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door janny58 om 22:17
_
Janny58 Online

Door theDon om 22:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door theDon om 22:12
_
TheDon Online

Door jannie1944 om 22:09
_
Jannie1944 Online

Door Anneke123 om 22:09
_
Anneke123 Online

Door HansvanDeventer om 22:08
_
HansvanDeventer Online

Door Anna J om 22:07
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 22:05
_
Tteun Online





_

Andere artikelen



Chocoladeghoriba


Chocoladeghoriba

Ik schreef het al eerder; die heerlijke Marokkaanse
koekjes, de ghoriba, heb je in vele varianten.
Dit is een versie met chocolade. Mmmmmmmmmm

Dit heb je nodig:

200 gram suiker;
160-170 gram bloem;
1 zakje bakpoeder;
2 eetlepels cacaopoeder;
80 gram in stukjes gesneden koude boter;
2 losgeklopte eieren;
1 zakje vanillesuiker;
de geraspte schil van 1 citroen (naar wens);
1 mespuntje zout;
poedersuiker.

Zo maak je het:

Vermeng de boter in een kom met de bloem, de suiker,
het cacaopoeder en het mespuntje zout.
Kneed alles (met de hand, met een mixer met deeghaken
of in een keukenmachine) tot een deeg en voeg daar dan
de losgeklopte eieren, de vanillesuiker en de geraspte
citroen aan toe.
Kneed alles goed door tot een soepel deeg.
Pak het deeg in wat plasticfolie en laat 30 minuten rusten
in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 graden.

Beleg een bakplaat met bakpapier.
Strooi poedersuiker in een diep bord.

Maak balletjes zo groot als een walnoot van het deeg en rol
ze door de poedersuiker.
Plaats de balletjes op de bakplaat met voldoende ruimte er
tussen.

Bak de chocoladeghoriba 10-12 minuten in de voorverwarmde
oven.
Laat afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster.

Lekker bij een goed glas Marokkaanse thee of cappuchino.

Variatie: je kunt de cacaopoeder ook eens vervangen door

bijvoorbeeld oploskoffie of kaneelpoeder......





Geplaatst op 09 november 2012 14:46 en 4368 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  08 jan 2013 15:34
Hallo Amber,

Ik heb dit recept geprobeerd, maar ik kreeg een heel kleverige massa en kon er geen mooi deeg van maken. Wat heb ik fout gedaan?

Groeten,
Patricia

Amber  
08 jan 2013 16:03
Misschien niet lang genoeg laten rusten in de koelkast of geen koude ingrediënten gebruikt......sorry, ik weet het niet....
Het deeg moet vóór gebruik goed gekoeld zijn....
_





_
Gast  10 jan 2013 15:04
Jammer, ik ga het nog eens een keer proberen.

Gast  23 feb 2013 21:48
Net gebakken.. Ze lijken goed gelukt hihi! Ze zijn nu aan het afkoelen, straks lekker proeven! Groetjes Mandy
_