Een lekkere manier om aubergines te bereiden;
als een balletje vermengd met pittige Gruyère-kaas.
(je kunt er ook als je dat wilt een fijne Hollandse kaas
voor gebruiken.)
Dit heb je nodig:
3 middelgrote aubergines;
1 sjalotje;
1 teen knoflook;
1 ei;
4 eetlepels paneermeel;
50 gram geraspte Gruyèrekaas (of andere kaas naar keuze);
wat fijngehakte platte peterselie;
wat gedroogde Provencaalse kruiden;
zout en peper naar smaak;
olijfolie;
zonnenbloemolie om te bakken.
Zo maak je het:
Snijd de steeltjes van de aubergines en snijd ze in stukjes.
Pel de sjalot en de knoflook en hak ze fijn.
Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit alles
ongeveer 12 minuten al omscheppend aan.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Mix het geheel in een keukenmachine of in een kom met een
staafmixer.
Laat de massa afkoelen en vermeng het dan met het ei, het
paneermeel, een paar takjes fijngehakte platte peterselie, een
mespunt gedroogde Provencaalse kruiden en de geraspte kaas.
Vermeng alles goed en vorm dan balletjes ter grootte van een
walnoot.
Rol de balletjes door wat bloem en bak ze in hete zonnenbloem-
olie mooi en gelijkmatig goudbruin.