Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door fraagis om 18:49
_
Fraagis Online

Door marlie49 om 18:48
_
Marlie49 Online

Door Keesvi om 18:46
_
Keesvi Online

Door tulpmans om 18:44
_
Tulpmans Online

Door annette49 om 18:43
_
Annette49 Online

Door Tharisis om 18:41
_
Tharisis Online

Door Geertje935 om 18:41
_
Geertje935 Online

Door l.rozewater om 18:39
_
L.rozewater Online





_

Andere artikelen



Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip


Algerijnese chorba met gehaktballetjes en kip

Een heerlijke en geurige Algerijnse goedgevulde soep....

Dit heb je nodig:

250 gram rundergehakt;
1 kippenbout;
1 grote ui;
2 tenen knoflook;
een paar takjes platte peterselie;
1 bosje verse koriander;
1 stengel bleekselderij;
100 gram tomatenpuree;
1 koffielepel korianderpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
1 koffielepel harissa;
2-3 kippenbouillonblokje;
1 wortel;
1 kleine courgette;
1 eigeel;
250 gram pasta (vogeltongetjes, zie foto 2).
(kan je die niet vinden, gebruik dan een andere
kleine pasta).

Zo maak je het:

Hak de ui, de knoflook, de stengel bleekselderij, en de
verse koriander fijn in een keukenmachine.

Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak daarin de
kippenbout om en om in aan.
Voeg er de specerijen, het ui/knoflook/kruidenmengsel
van hierboven, de in kleine stukjes gesneden wortel en
courgette, de tomatenpuree, de harissa en de verkruimelde
kippenboullonblokjes aan toe en roer alles goed door elkaar.
Laat alles een paar minuten op laag vuur sudderen.
Voeg twee liter water toe en breng op hoog vuur aan de
kook.
Zet het vuur dan laag en laat de chorba op laag vuur zo'n
vijftig minuten zachtjes koken.
Roer af en toe.

Haal op de helft van de kooktijd de kippenbout uit de pan,
verwijder het vel en haal het vlees van de botjes.
Snijd in stukjes en houd apart.

Vermeng het gehakt met het eigeel, de fijngehakte platte
peterselie en voeg peper en zout naar smaak toe.
Maak kleine balletjes van het gehakt.

Doe de balletjes 15 minuten voor het einde van de kooktijd
bij de zachtjes kokende chorba en voeg 5 minuten voor het
einde van de kooktijd de pasta en de stukjes gekookte kip
toe.
Roer af en toe totdat de pasta gaar is en dien de chorba
dan heet op in mooie soepkommen.
Bestrooi met een beetje fijngehakte verse koriander.




vogeltongetjespasta



Geplaatst op 15 november 2012 15:01 en 6066 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  10 aug 2013 18:12
Dit is er eentje van Smulweb, wel ff wat werk maar superlekker !!!

Amber  
11 aug 2013 13:10
Ik heb ook een Smulwebpagina, waar ik sommige van de recepten die hier op mijn weblog staan ook neerzet, dus het klopt dat je 'm daar ook bent tegengekomen.
Al mijn recepten staan éérst hier en daarna wil ik nog wel eens eentje op mijn Smulwebpagina plaatsen.
Hier dus:

http://www.smulweb.nl/recepten/1407939/Algerijnse-chorba-met-gehaktballetjes-en-kip

Ik heet daar 393amber1.
_