Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door l.rozewater om 10:04
_
L.rozewater Online

Door Charissa46 om 10:04
_
Charissa46 Online

Door Wibootje om 10:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hehety om 10:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door kiwi om 10:02
_
Kiwi Online

Door SiebevanderBij om 10:01
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Annemoon om 10:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door virgo om 10:00
_
Virgo Online





_

Andere artikelen



Pinda-chocoladeballetjes


Pinda-chocoladeballetjes

Lekker chocoladeballetje, bereid met honing en omhuld door
grofgehakte geroosterde pinda's........

Dit heb je nodig:

Voor ongeveer 40-50 stuks:

500 gram pure chocolade;
750 gram gepelde en ontvliesde pinda's;
1 eetlepel honing.

Zo maak je het:

Rooster de pinda's op een bakplaat in de oven en laat
ze daarna afkoelen. (je kunt ze ook al omscheppend
roosteren in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag)
Laat ze afkoelen.

Hak 500 gram van de geroosterde pinda's zeer fijn in
een hakmolen of keukenmachine.
Hak de rest van de pinda's zeer grof.

Smelt de chocolade au bain marie (in een schaal boven
een pan heet water) of in de magnetron.
Voeg er de honing en de zeer fijn gehakte pinda's toe
en roer alles goed door elkaar.
Laat het chocolade/pindamengsel iets afkoelen.

Doe de grofgehakte pinda's in een diep bord.
Schep met een lepeltje kleine hoeveelheden van het
chocolade/pindamengsel en vorm daar balletjes van
die je meteen door de grofgehakte pinda's rolt.

Plaats de balletjes op een schaal en laat helemaal afkoelen.
Plaats de balletjes dan in mooie papieren vormpjes.





Geplaatst op 15 november 2012 23:58 en 4814 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  21 nov 2012 21:13
:grin: heel leuk hoor

Gast  18 feb 2013 18:17
Lekkeeeerrr hoor!
_





_
Gast  01 okt 2014 09:00
Hoe vorm je er balletjes van dan? Gewoon met je handen blijft de chocolade niet plakken en word t geen kliederboel

Amber  
01 okt 2014 12:20
Je zou je handen een beetje vochtig kunnen maken of insmeren met wat olie; je neemt eerst een lepeltje met de juiste hoeveelheid van het mengsel en daarna vorm je er balletjes van.
_





_
Gast  01 okt 2014 21:17
Heb gezouten pindas gekocht is dat goed of moet ik anders het zout er af wassen

Amber  
01 okt 2014 22:06
Nee hoor, geen gezouten pinda's gebruiken maar blanke pinda's zonder bruin velletje en zonder zout.
Als je gezouten pinda's zou gebruiken dan worden je koekjes veel te zout en dat is niet lekker.
Spoel het zout liever van de pinda's af en maak ze dan wel heel goed droog voordat je ze gaat gebruiken.
_





_
Gast  06 okt 2014 18:05
Heb ze gemaakt maar balletjes blijven zacht hoort dat of moeten ze hard worden anders effe miss in koelkast misschien

Amber  
07 okt 2014 14:29
Echt hard hoeven ze niet te worden, wel stevig.
je zou ze idd. even in de koelkast kunnen zetten dan stijven ze wat op.
_