Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Hilda47 om 17:28
_
Hilda47 Online

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door Netty9 om 17:28
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld





_

Andere artikelen



Tajine van aardappelen met ingelegde citroen en gekookte eieren


Tajine van aardappelen, ingelegde citroen en gekookte eieren

Ook wel eens lekker; een tajinegerecht zonder vlees maar dan wel
weer met ingelegde citroen en gekookte eieren:

Dit heb je nodig:

1 kilo vastkokende aardappelen;
6 hardgekookte eieren;
1 ingelegde citroen of 1 verse citroen in plakjes;
1 bosje verse koriander;
zout en peper naar smaak;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel kaneelpoeder;
1 flinkie scheut olijfolie;
1 laurierblaadje;
een beetje thijm;
1 flinke sjalot;
1 teen knoflook;
water.

Zo maak je het:

Verhit een flinke scheut olijfolie in een tajine of in een
kook/braadpan en fruit daarin de fijngehakte sjalot.

Voeg daaraan de geschilde, gewassen en in vieren
gesneden aardappels, de van het pulp ontdane en
in reepjes gesneden ingelegde citroen (of de plakjes
verse citroen), de fijngehakte verse koriander,
de specerijen, zout en peper naar smaak, de geperste
teen knoflook, de thijm en het laurierblaadje toe.

Bedek alles met een groot glas water, breng aan de
kook, zet het vuur laag en laat alles met het deksel
op de tajine (of de kook/braadpan) een half uur
zachtjes stoven.

Kijk of de aardappelen gaar zijn en de saus goed is
ingekookt en goed op smaak is.

Dien op in de tajine (of schep alles op een mooie ronde
schaal) en versier met de in tweeën gesneden hardgekookte
eieren.

Geef daar lekker Marokkaans of Turks brood bij en evt.
verschillende frisse salades.




Tajine van aardappelen, ingelegde citroen en gekookte eieren2



Geplaatst op 16 november 2012 18:16 en 4426 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.