Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door mijntje45 om 08:54
_
Mijntje45 Online

Door GerardS om 08:53
_
GerardS Online

Door Trebo om 08:53
_
Trebo Online

Door hannekevanveen om 08:52
_
Hannekevanveen Online

Door Rosalina42 om 08:50
_
Rosalina42 Online

Door Karekiet om 08:50
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Rosalina42 om 08:50
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 08:50
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Zelf 4- en 9 specerijenmix maken


zelfgemaakt specerijenmengsel

In sommige recepten wordt wel eens gevraagd om 4spices
oftewel 4 specerijenpoeder of soms ook wel om 9spices
oftewel 9 specerijenpoeder.
Hieronder vind je de recepten om die specerijenmixen
zelf te maken:

Dit heb je nodig voor het 4 specerijenpoeder:

3 eetlepels kaneelpoeder;
1 koffielepel gemalen kruidnagel;
1 koffielepel gemalen nootmuskaat;
2 koffielepels kardamompoeder.

Maal de specerijen samen fijn wanneer je de hele
specerijen (dus kaneelstokjes, hele kruidnagelen,
hele muskaatnoten en hele kardamompeulen) ge-
bruikt.
Doe dat bij voorkeur in een oude electrische koffie-
molen en zeef het poeder als je dat nodig vindt.
Als je het mengsel maakt volgens de hierboven opgegeven
gemalen versies van de specerijen dan hoef je die
natuurlijk alleen maar met elkaar te vermengen.
Bewaar het 4specerijenpoeder in een goed afgesloten
pot op een droge plek.

Dit heb je nodig voor het 9 specerijenpoeder:

3 koffielepels kaneelpoeder;
1 koffielepel gemalen kruidnagel;
1 koffielepel gemalen nootmuskaat;
1 koffielepel kardamompoeder;
2 koffielepel anijspoeder;
2 koffielepels venkelpoeder;
2 koffielepels gemberpoeder;
2 koffielepels korianderpoeder;
1 koffielepel zwarte peper.

Ook hier geldt; waneer je de hele specerijen gebruikt
dan deze zeer fijn malen in een molen en evt. zeven.
Daarna alle specerijen goed met elkaar vermengen.

Een zeer bekende specerijenmix is natuurlijk ook
de Marokaanse "Ras el Hanout" oftewel vrij vertaald
"het hoofd van de winkel" d.w.z. het beste.
Het recept hiervoor vind je wanneer je op de link
onder dit artikeltje klikt.......




zelfgemaakt specerijenmengsel 2


Artikel links


Geplaatst op 19 november 2012 12:35 en 4546 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Fonnie  
12 jun 2014 18:55
Hallo Amber,
Hartelijk dank voor de recepten van de spices combinaties. Kom uit Indonesia en gebruik veel spices . Ben blij dat ik je site heb gevonden via 50-plussers. Veel liefs en tot de volgende keer. Fonnie

Amber  
12 jun 2014 23:00
Fijn dat ik van dienst heb kunnen zijn met dit recept.
Je bent altijd welkom op dit weblog en ik hoop dat je ook eens een paar van de andere recepten wilt uitproberen.

Groetjes,
Amber
_