Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 12:49
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door dagmar57 om 12:49
_
Dagmar57 Online

Door redone om 12:49
_
Redone Online

Door objectief om 12:48
_
Objectief Online

Door bonusmalus om 12:47
_
Bonusmalus Online

Door peetieq om 12:46
_
Peetieq Online

Door robby72 om 12:45
_
Robby72 Online

Door Shyne om 12:45
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Pistacheghoriba


pistacheghoriba's

In de rij ghoriba/ghribiya-recepten een lekkere
pistachevariant:

Dit heb je nodig:

140 gram gepelde, ongezouten pistachenootjes;
180 gram blanke amandelen;
100 gram poedersuiker;
2 eiwitten (samen 70 gram);
2 eetlepels oranjebloesemwater.

Extra:
poedersuiker en wat pistachenootjes.

Zo maak je het:

Maal de pistachenootjes en de blanke amandelen zeer fijn.

Vermeng in een kom het pistache/amandelpoeder met de
poedersuiker.
Roer er de twee eiwitten en het oranjebloesemwater doorheen.
Je krijgt op die manier een glad deeg.

Vorm in je handpalm kleine balletjes van het deeg ter grootte
van een walnoot.

Rol de balletjes door wat poedersuiker en druk in elk balletje
een pistachenootje.

Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze 10
minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Laat afkoelen op een rooster en bewaar ze in een goed gesloten
koekblik.





Geplaatst op 19 november 2012 13:26 en 5716 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 dec 2012 19:29
Leuk recept :grin:

Gast  03 apr 2013 17:27
ik wil vragen of je ook muffiens maakt

http://www.50plusser.nl/forum/images/smiles/icon_surprised.gif
_





_
Amber  
04 apr 2013 14:05
Ja hoor;kijk bij categorie 10:"koekjes/gebak/bonbons" in de linkerkolom

Gast  18 sep 2013 19:14
Kan je het oranjebloesemwater ook weglaten of vervangen door iets anders? Honing bijvoorbeeld?
_





_
Amber  
18 sep 2013 20:03
Oranjebloesemwater geeft een hele specifieke Marokkaanse smaak aan de koekjes;ik zou het dus niet vervangen door honing.
Laat het dan liever gewoon weg.

Ik zag laatst op de site 24Kitchen bakker Rudolph van Veen die deze koekjes ook maakte ter gelegenheid van het suikerfeest; ik denk stiekum dat hij daarvoor mijn recept heeft gebruikt. :grin:
Kijk maar eens hoe hij het maakte (hij gebruikte daarbij natuurlijk ook oranjebloesemwater).
http://www.24kitchen.nl/recepten/pistacheghoriba

Gast  11 okt 2013 18:09
mmm lekker

_





_
Gast  07 nov 2013 11:26
Ik heb ze gister gemaakt na dat ik het recept op de site van 24 Kitchen heb gevonden.. Ik kan maar 1 ding zeggen hmmmmmmmmmmmmmmmmm..