Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door tteun om 17:22
_
Tteun Online

Door A. van Sprang om 17:19
_
A. van Sprang Online

Door Klusser1 om 17:19
_
Klusser1 Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ramapi om 17:17
_
Ramapi Online

Door wilkie om 17:17
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door annette49 om 17:15
_
Annette49 Online

Door Keesvi om 17:14
_
Keesvi Online





_

Andere artikelen



Tajine van lamsgehaktballetjes met worteltjes en dadels


tajine van lamsgehakt met worteltjes en dadels

Een verrukkelijke tajine van pittig lamsgehakt met
het zoete van worteltjes en dadels; wat een combinatie hè?

Dit heb je nodig:

600 gram lamsgehakt;
1ui;
4 wortelen;
12 dadels;
1 runderbouillonblokje;
1/2 koffielepel 4-specerijenpoeder+ 1/4 voor de saus
(zie het recept op mijn weblog);
1/2 bosje verse koriander;
peper naar smaak;
1 eetlepel geschaafde amandelen;
bloem;
1 ei.

Zo maak je het:

Vermeng het lamsgehakt met de 1/2 koffielepel 4 specerijen-
poeder (of anders dezelfde hoeveelheid ras el hanout) en
de fijngehakte verse koriander.
Maak er kleine balletjes van en laat rusten in de koelkast.

Schrap de wortelen, was ze en snijd ze in plakjes.
Laat ze 15 minuten koken in een pan met 1/2 l.water waarin je
het bouillonblokje hebt opgelost.

Verhit een scheut zonnenbloemolie in een tajine (of in een
kook/braadpan en fruit daarin de in plakjes gesneden ui totdat
ze glazig zijn.

Rol de lamsgehaktballetjes door het losgeklopte ei en daarna
door wat bloem.

Braad de gehaktballetjes aan in de tajine (of de kook/braadpan).
Voeg er de voorgekookte en goed uitgelekte wortelplakjes
aan toe en een beetje van de voor het voorkoken van de worteltjes
gebruikte bouillon.
Voeg de 1/4 koffielepel 4-specerijenpoeder toe, de ontpitte dadels
en peper naar smaak.
Breng alles weer aan de kook, zet het vuur dan laag, doe het deksel
op de tajine (of kook/braadpan) en laat 20 minuten lekker stoven.

Controleer de saus op smaak (voeg evt. zout/peper nog toe).

Dien op in de tajine of schep op een mooie ronde schaal.
Strooi er het (evt. eerst nog even in een droge koekenpan geroosterde-)
amandelschaafsel overheen.
Geef er lekker Marokkaans brood bij of anders couscous.





Geplaatst op 19 november 2012 14:19 en 5046 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  27 jan 2013 13:45
Hoi Amber, Ik heb gister dit recept gemaakt van een mevrouw met een turkse gerechten site. http://www.turksekok.nl/58/kiymali-ekmek
Het viel mij op dat veel gerechten op deze site Marokkaans zouden kunnen zijn. Moet je deze maar eens zien http://www.turksekok.nl/58/kiymali-ekmek Komt mij bekend voor -). Ik hoop dat je het ook leuk zult vinden om deze site te bekijken (maar misschien ken je het al).
Nu ja, ik ga eens kijken wat ik deze week ga eten. Jouw site is vast weer een grote hulp hierbij. Bedankt en een hartelijke groet, Ilonka


Amber  
28 jan 2013 11:17
Hallo Ilonka,

Het kan heel goed dat sommige recepten op die Turkse site je bekend lijken omdat je in de Turkse keuken heel veel Arabische invloeden zult vinden.
Wist je dat ze zelfs in een groot deel van oostelijk Turkije Arabisch spreken?
Ik zal eens gaan kijken bij die site; lijkt me wel leuk....

groetjes,
AMBER
_