Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door S.postma om 08:02
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door tteun om 08:01
_
Tteun Online

Door Annelies1 om 08:00
_
Annelies1 Online

Door S.postma om 08:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Loezie om 07:58
_
Loezie Online

Door ReneW om 07:54
_
ReneW Online

Door S.postma om 07:52
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door joop3232 om 07:52
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Libanese kibbeh (gevulde gehaktballetjes)


Libanese kibbeh

Libanese kibbeh, een bijzonder gehaktballetje met een heerlijke vulling.....

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

1 ui;
300 gram in koud water afgespoelde bulghur;
1 koffielepel zout;
175 ml. water;
480 gram rundergehakt.

Voor de vulling:

120 gram boter;
3 middelgrote fijngehakte uien;
1 koffielepel zout;
1 eetlepel rode peperpasta (naar smaak);
120 gram grofgehakte walnoten;
30 gram sesamzaadjes;
1 koffielepel komijnpoeder;
pistachenootjes en pijnbompitjes voor versiering.

Zo maak je het:

Hak de uien in een keukenmachine en voeg er
de bulghur en zout aan toe.
Laat de keukenmachine draaien terwijl je er
beetje bij beetje het water aan toevoegt.
Doe er dan beetje bij beetje het gehakt bij en
laat de machine draaien totdat je een bol krijgt.

Neem kleine hoeveelheden van het "deeg"en
vorm daar een soort ronde bakje van (zie foto).

Verhit in een pan de boter en voeg er de gehakte
uien, het zout, de rodepeperpasta, de gehakte walnoten,
de sesamzaadjes en het komijnpoeder aan toe.
Roer alles goed door elkaar en laat 5 minuten pruttelen.
Laat de massa afkoelen en zet 1 uur in de koelkast.

Schep een koffielepel van de afgekoelde vulling in de
gehakt/bulghurbakjes.

Zet de gevulde kibbeh in een ingevette ovenschaal
en versier elke kibbeh met 1 pistachenootje in het
midden en de pijnboompitjes daaromheen zodat je
een soort "bloem" krijgt. (zie de foto).
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven
op 160 graden en bak ongeveer 45-60 minuten.




bodem maken


bodem vullen met de vulling en afwerken



Geplaatst op 22 november 2012 23:58 en 4852 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.