Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Vegetarische Libanese kibbeh


Vegetarische Libanese kibbeh

Van kibbeh (zie ook het recept dat ik hiervóór heb geplaatst) bestaan heel veel verschillende versies.
Hieronder staat een vegetarische variant:

Dit heb je nodig:

250 gram bulghur;
2 middelgrote aubergines;
2 tenen knoflook;
1/2 rode peper naar smaak;
1 koffielepel maïzena;
1 grote ui;
1/2 koffielepel chilipoeder;
1/2 koffielepel korianderpoeder;
zout en peper naar smaak;
olie om te frituren;
paar takjes platte peterselie.

Zo maak je het:

Doe de bulghur in een kom, bedek met water en
laat 20 minuten staan.

Was de aubergines en snijd ze in blokjes;
Hak de tenen knoflook.
Verwijder de steel en de pitjes uit de paprika
en snijd in stukjes.
Hak de ui fijn.
Laat de bulghur goed uitlekken en doe die
in een grote kom.
Meng er de aubergines, de ui, de knoflook en de
paprika doorheen.

Los de maïzena op in een beetje water en
voeg toe aan het mengsel.
Voeg er de specerijen, zout en peper naar smaak
en de fijngehakte verse peterselie aan toe en
roer alles goed door tot je een soort "deeg" krijgt.

Maak balletjes of worstjes van het deeg en bak
ze in een koekenpan in hete olie om en om goudbruin.

Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi
met wat fijngehakte platte peterselie.





Geplaatst op 23 november 2012 00:35 en 5923 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.