Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Karekiet om 09:43
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ivanzijl om 09:42
_
Ivanzijl Online

Door inemaartje om 09:42
_
Nieuwe Club reactie geplaatst

Door Karekiet om 09:41
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Wibootje om 09:40
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Shyne om 09:40
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Prlwytzkofsky om 09:40
_
Prlwytzkofsky Online

Door Shyne om 09:36
_
Shyne Online





_

Andere artikelen



Citroencake met citroenglazuur


citroencake met citroenglazuur

Een heerlijke frisse cake met citroen en ook het glazuur
smaakt naar citroen vermengd met oranjebloesemwater.

Dit heb je nodig:

Voor de cake:

70 gram gesmolten roomboter;
2 schoongeboende citroenen;
190 gram bloem;
1/2 zakje bakpoeder;
4 kleine eieren;
250 gram witte basterdsuiker;
100 gram room;
1 mespuntje zout.

Voor het glazuur:

1/2 citroen;
180 gram poedersuiker;
1/2 pot abrikozenjam;
scheut oranjebloesemwater naar smaak.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een een lange cakevorm in en leg er
een blaadje bakpapier in.

Smelt de roomboter in een pannetje en laat
afkoelen (zoveel mogelijk laten afkoelen tot
het nog net vloeibaar is).

Rasp met een zeer fijne rasp de schillen van
de citroenen (let op; alleen de gele schil, niet
het witte daaronder want dat is bitter).

Zeef de bloem samen met de bakpoeder.

Houd alles apart.

Breek de eieren in een kom en voeg er de
basterdsuiker en de mespunt zout aan toe.
Mix dat met een mixer zodat je een dikke
crème krijgt.
Voeg er de citroenrasp en de room aan toe
en vermeng alles goed.
Mix er dan de bloem/bakpoeder doorheen en
tot slot de gesmolten boter.

Als je nog klontjes ziet in het beslag, mix het
dan nog 5 seconden goed door.

Doe het beslag in de bakvorm en zet in de oven.
Laat eerst 10 minuten bakken op 180 graden en
verlaag de temperatuur van de oven dan tot
150 graden en laat dan nog 30 minuten bakken.
Is de cake van binnen nog niet droog wanneer
je er een satéprikker (of een mes) insteekt en
weer uithaalt, laat dan nog wat langer bakken.

Terwijl de cake in de oven staat te bakken, ver-
warm vast langzaam de abrikozenjam in een
pannetje.

Het maken van het glazuur:

Zeef het poedersuiker en roer met behulp van het
sap van de 1/2 citroen en wat oranjebloesemwater
(naar smaak, je mag het ook weglaten en het vocht
aanvullen met water) tot een vloeibaar glazuur.

Haal de cake als hij gaar is meteen uit de bakvorm
en laat afkoelen op een rooster.

Smeer de cake met behulp van een bakkwastje
helemaal in met de warme abrikozenjam.

Plaats de cake op een met een vel bakpapier
belegde bakplaat en giet het citroenglazuur
eroverheen.

Plaats de bakplaat mét de cake 30 seconden in
de nog warme oven zodat het glazuur droogt.

Laat dan helemaal afkoelen op een rooster tot
de cake helemaal koud is.




citroencake met citroenglazuur2



Geplaatst op 23 november 2012 20:18 en 7427 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  07 dec 2012 21:05
kan ik ook bruinbasterd gebruiken


Amber  
08 dec 2012 15:38
Het kan wel, maar dan krijgt je citroencake wel een bruinige kleur.....
_





_
Gast  13 dec 2012 14:53
kan ik niks anders gebruiken in plaats van room


Amber  
14 dec 2012 20:06
Je zou in plaats van de room volle melk kunnen gebruiken maar ik weet niet of het dan zo lekker wordt als het zou moeten zijn....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  30 dec 2012 23:54
is room dat kleine paket die te koop is bij lidl en dat staat er op room .maar ik denk dat er veel sorten room zijn

Amber  
31 dec 2012 12:32
Ja, bij de Lidl verkopen ze van die kleine pakjes in de koeling met room; die kan je gebruiken.
Het is gewone ongeklopte slagroom.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  03 jan 2013 19:43
beste amber

moet je persee glazuur er op doen?
of mag het ook gewoon zonder

Gast  02 feb 2013 18:06
kan ik ook gewoon suiker gebruiken in plaats van witebaster suiker
of niet

_





_
Amber  
02 feb 2013 18:10
Je hóeft er helemaal geen glazuur op te doen;je kunt het ook zonder laten of alleen een beetje bestrooien met poedersuiker......

Je kunt wél gewone suiker gebruiken maar basterdsuiker geeft een mooier resultaat.

groetjes,
AMBER

Gast  26 feb 2013 11:43
Dag Amber,

Heb deze al 3 keer gemaakt wat een lekkere cake 2 keer met citroen en de galzuur en een keer met vanille zonder glazuur!

Heb al veel recepten geprobeerd van je blog een ik moet zeggen ze lukken altijd en ze zijn een voor een super lekker! Bedankt voor alles

groetjes een Belgische fan!!!!

Fatima
_





_
Amber  
26 feb 2013 17:33
Hallo Fatima,

Bedankt voor je complimenten en ik ben blij dat de recepten je goed bevallen.
groetjes,
AMBER

Gast  03 mrt 2013 12:51
kan je aub goed uit legen hoe je die glazuur maakt want ik begrijp het niet .doe je poedersuiker in pan met citroensap en oranjgebloesemwater en dan laten koken of hoe doe je dat
oumaima
_





_
Amber  
03 mrt 2013 13:37
Nee hoor Oumaima, er komt helemaal geen vuur of pan aan te pas; gewoon het poedersuiker zeven boven een kom en dan (het liefst met een garde) roer je er het sap van een halve citroen en als je dat wilt zoveel oranjebloesemwater doorheen totdat er een dik-vloeibaar glazuur ontstaat. Goed door elkaar roeren dus en dan voel je vanzelf wel hoe dik het wordt.
Dát giet je over de cake heen en het wordt dan vanzelf harder.
Succes er mee.

groetjes,
AMBER

Gast  07 mrt 2013 17:18
ah zo oke dan heel erg bedankt nu begrijp ik dat wel hhhhhh
_





_
Gast  23 mrt 2013 14:00
Beste Amber,
Dank voor deze prachtige recepten. Ik heb vorige week mijn gasten blij gemaakt met de pecannotenblokjes en je walnoot bonbons en nu staat er een citroencake in de oven. (Ruikt nu al heerlijk)
Hartelijke groet,
Paula


Amber  
24 mrt 2013 15:16
Hallo Paula,

Dank je wel voor je reactie en fijn dat je zoveel succes hebt met de recepten.
Ik wens je nog veel kook-en bakplezier hier....

groetjes,
AMBER


_





_
Gast  28 mrt 2013 12:08
echt lekker


Gast  16 jun 2013 13:53
Beste Amber, het recept ziet er heerlijk uit! Kan ik denk je ook stukjes gedroogde abrikozen door het beslag roeren? Ik zoek een cakerecept waar ik abrikoosjes in kan verwerken namelijk :grin:
En is het mogelijk om zelfrijzend bakmeel te gebruiken in plaats van de bloem en bakpoeder?
groet,
Pauline
_





_
Amber  
16 jun 2013 16:33
Hallo Pauline,

Als jij het lekker vindt om door dit beslag stukjes abrikoos te roeren dan mag dat van mij.
Ook het gebruik van zelfrijzend bakmeel lijkt me geen probleem; ik gebruik het zelf nooit omdat ik liever gebruik maak van bloem met bakpoeder; dat kan je beter doseren.
Dit is natuurlijk wél een cake met een hele specifieke smaak van citroen.
Als je een abrikozencake wilt bakken is misschien dit recept hieronder iets voor jou?

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=44788&Abrikozencake

groetjes,
AMBER

Gast  13 okt 2013 10:47
Het is een lekker receot
_





_
Gast  13 mei 2016 13:05
Beste Amber,
Vandaag deze heerlijke citroencake weer eens gemaakt. Het blijft mijn favoriet! Zonder glazuur maar met aardbeien (met wat vanillesuiker en citroensap)
Hartelijke groet,
Paula

Amber  
13 mei 2016 14:04
Dank voor je reactie!
Groetjes
Amber
_





_
Gast  27 jun 2019 11:48
Heel lekker en gemakkelijk ! dank je wel voor dit recept.