Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Prlwytzkofsky om 20:38
_
Prlwytzkofsky Online

Door fraagis om 20:38
_
Fraagis Online

Door Hansi om 20:36
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door NicolaasP om 20:36
_
NicolaasP Online

Door Annelies1 om 20:36
_
Annelies1 Online

Door Femme48 om 20:36
_
Femme48 Online

Door joke om 20:33
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Hansi om 20:33
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Tunesische "tajine"- quiche


Tunesische tajine/quiche

Dit is een Tunesische tajine gemaakt op de manier van een quiche.
Een Tunesische tajine heeft niets te maken met een tajine zoals
we die kennen in andere Noord-Afrikaanse landen.
Een Tunesische tajine is een gerecht met groenten, vlees,kip of
vis en dan vermengd met geklopte eieren.
Onderaan dit recept vind je een paar recepten van Tunesisch tajine.

Dit heb je nodig:

Een ronde lage bakvorm van 26 cm.

1 rol vers bladerdeeg of velletjes diepvries bladerdeeg;
8 eieren;
4 of 5 vastkokende aardappels in dunne plakjes;
1 grote ui in plakjes;
4 plakjes smeltkaas;
1 blikje tonijn naturel;
1 handje diepvries doperwtjes;
100 gram geraspte Gruyèrekaas (of jonge kaas);
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Bak de aardappelplakjes en de uienplakjes in een scheut olie
in een koekenpan tot ze zacht zijn.
Schep ze dan op een bord bedekt met keukenpapier en
laat uitlekken.

Bedek de ingevette bakvorm met het bladerdeeg en prik
daar gaatjes in met een vork.
Bedek de bodem met de gebakken aardappelschijfjes en
verdeel daar de gebakken uien over.
Verbrokkel de uitgelekte tonijn over de uien heen.
Bedek met de plakjes smeltkaas (of cheddar) en verdeel
de doperwtjes er overheen.
Bestrooi met geraspte Gruyèrekaas (of jonge kaas).

Klop de eieren los in een kom met peper en zout naar smaak
en giet dat over de ingrediënten in de bakvorm.

Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de quiche
goudbruin is.

Serveer warm met daarbij een lekkere groene salade.






Artikel links


Geplaatst op 27 november 2012 00:23 en 9343 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 mei 2013 14:13
Je kan het ook gewoon in een ronde, rechthoekige of vierkante ovenschaal gieten en daarin bakken.
Er bestaan eindeloos veel varianten op deze Tunesische tajine.

Smakelijk x

Amber  
06 mei 2013 14:20
Ik weet het...er staan ook meerdere Tunesische tajinerecepten op dit weblog.
Dit recept hierboven is een variatie op een "gewoon" tajinerecept, dat je normaal gesproken zonder bladerdeeg maakt; dit is meer een quiche, een hartige taart dus, waar je eerst de bakvorm met deeg bekleed.

_