Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Catharina70 om 08:27
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Marianne om 08:27
_
Marianne Online

Door hehety om 08:27
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door hehety om 08:27
_
Hehety Online

Door Marguerite1 om 08:26
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elly01 om 08:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rina2 om 08:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 08:22
_
Catharina70 Online





_

Andere artikelen



Marokkaanse groene linzenschotel met kerstomaatjes en pompoen


Marokkaanse linzenschotel met kerstomaatjes en pompoen

Dit is lekker eten wanneer het kil en stormachtig is buiten...

Dit heb je nodig:

300 gram groene linzen;
1 grote ui;
1 vlezige tomaat;
1 koffielepel tomatenpuree;
1 scheut olijfolie;
1 koffielepel kurkuma;
1 koffielepel komijnpoeder;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
2 hele tenen knoflook of fijngehakt;
1 blaadje laurier;
een trosje kerstomaatjes;
een handvol pompoenblokjes;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Zet de linzen de avond tevoren in een kom koud water en
laat ze de hele nacht weken.

Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en fruit daarin
de in dunne reepjes gesneden ui.
Voeg er de gepelde, van zaadjes ontdane en in kleine stukjes
gesneden tomaat aan toe (de tomaat even in een pannetje
kokend water dompelen en dan haal je het vel er zó af),
de knoflook (heel of fijngehakt) en de uitgelekte linzen.

Voeg er de specerijen aan toe (behalve het zout).

Snijd de kerstomaatjes in tweeën en voeg ze samen met
de pompoenblokjes toe aan de linzen.

Voeg de tomatenpuree, het laurierblaadje en zout naar
smaak toe. Je kunt ook i.p.v. zout een bouillonblokje
toevoegen.

Schep alles goed door elkaar en bedek met water totdat
alles nét onder staat.
Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en laat alles
op laag vuur in ongeveer 30 minuten zachtjes gaar koken.

Voeg er dan de fijngehakte platte peterselie aan toe en schep
alles nog een keer om.
Controleer of er genoeg zout en peper in zit en of de linzen
gaar zijn (voeg evt.nog wat water toe).

Eet de linzen als ze gaar zijn samen met wat Marokkaans brood
of bijvoorbeeld bij een vleesgerecht.







Geplaatst op 27 november 2012 14:57 en 6039 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Amber  
27 nov 2012 15:06
Nee, platte peterselie is veel aromatischer dan krulpeterselie; die krulpeterselie werd destijds eigenlijk ontwikkeld omdat het zo mooi stond als decoratie op gerechten.
Het ziet er wel een beetje uit als selderieblad.
Kijk maar eens op dit topic:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=53494&Krulpeterselie-platte-peterselie-en-verse-koriander

(ik weet niet of deze link hier aanklikbaar is maar kijk anders eens in de linkerkolom in het CATEGORIËNOVERZICHT en dan bij de categorie INFORMATIE.

groetjes,
AMBER

Gast  21 jan 2013 14:24
Hey amber, kan ik ook rode linzen gebruiken ipv van groene?

Groetjes Delovana
_





_
Amber  
22 jan 2013 11:46
Van mij mag het hoor....

groetjes,
AMBER

Gast  09 jan 2015 11:31
Ben van plan dit gerecht te gaan maken maar heb even een vraagje. Wat versta je onder koffielepel ?

Gr. Yvonne
_





_
Amber  
09 jan 2015 13:26
Een koffielepel is zo ongeveer de maat tussen een theelepel en een dessertlepel in.....zeg maar een volle theelepel of een afgestreken dessertlepel.

Gast  13 jun 2016 18:51
Wat zijn ingelegde cirroenen en waar vind ik die?
_





_
Amber  
13 jun 2016 22:08
Ingelegde citroenen zijn in zout ingelegde citroenen die je lang kunt bewaren in een goed afgesloten pot.
Je kunt ze kopen bij de Marokkaanse supermarkt of je maakt ze zelf:
http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=3791&Ingemaakte-citroenen#.V18SYkJcLMI