Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Imane
27 maart 2020 21:01
_
Hallo, ik vind het recept niet meer terug van ramadan broodje, als ik me niet vergis 'kricha'

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Prlwytzkofsky om 01:29
_
Prlwytzkofsky Online

Door tukker46 om 00:35
_
Tukker46 Online

Door Gribou---Greet om 00:28
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Gribou---Greet om 00:25
_
Gribou---Greet Online

Door Briesje om 00:00
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Briesje om 23:57
_
Nieuwe Profielfoto geplaatst

Door TontenBrinke om 23:57
_
TontenBrinke Online

Door Briesje om 23:57
_
Nieuwe Profielfoto geplaatst





_

Andere artikelen



Briouats van garnalen in béchamelsaus


Briouats van garnalen in béchamelsaus

Lekkere krokante briouats met een vulling van garnalen in béchamelsaus.....

Dit heb je nodig:

500 gram gepelde roze garnalen;
2 tenen knoflook;
1 eetlepel roomboter;
diepvries loempiavellen;
zout en zwarte peper naar smaak;


handje geraspte kaas;
zonnenbloemolie.

Béchemelsaus gemaakt van:
40 gram boter;
1 eetlepel bloem;
1/2 liter melk;
zout, peper en nootmuskaat naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit de boter in een koekenpan en fruit daarin
de garnalen al omscheppend aan.(5 min.)
Voeg zout en peper naar smaak toe.

Maak de béchamelsaus:

Laat de boter langzaam smelten in een pannetje en voeg
er dan in één keer de bloem aan toe.
Roer goed door elkaar en laat de bloem garen in de
boter.
Voeg er dan beetje bij beetje de melk bij en blijf goed
roeren (het beste met een garde, zodat alle klontjes
verdwijnen).
Roer totdat je een dikke saus krijgt.
Breng op smaak met peper en zout.

Vermeng de gebakken garnalen met een handje geraspte
kaas.
Voeg de béchamelsaus beetje bij beetje al roerend toe
zodat je een samenhangend maar niet te vloeibaar mengsel
krijgt.

Schep een eetlepel van het mengsel in een hoek van een
loempiavel.

Vouw de kanten over het mengsel heen en rol op tot
een cigaar.

Verhit de zonnenbloemolie tot 180 graden.

Bak daarin de briouats goudbruin en krokant en dien op
met een lekkere (pittige) saus.





Geplaatst op 30 november 2012 14:38 en 4946 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.