Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Kipgehakthapjes


Kippengehakthapjes

Lekkere krokante hartige hapjes voor tussendoor.....

Dit heb je nodig:

1 rol vers bladerdeeg uit de koeling of
een paar plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid);
80 gram champignons;
200 gram kippengehakt;
2 eetlepels paneermeel;
4 eetlepels tomatensaus;
een paar takjes platte peterselie;
1 ei.

Afwerking:
1 losgeklopt ei;
sesam- en/of maanzaadjes.

Zo maak je het:

Snijd de champignons in kleine stukjes en bak ze
in 2 eetlepels boter goudbruin en gaar.
Vermeng met de 4 eetlepels tomatensaus.

Vermeng in een kom het kippengehakt, het paneermeel,
het ei en de fijngehakte platte peterselie en voeg
er het champignons/tomatenmengsel aan toe.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Vermeng alles goed met elkaar tot een lekkere vulling.

Strooi wat bloem op je werkplek en rol het deeg dun uit
tot een rechthoekige lap.
Gebruik je vers bladerdeeg uit de koeling dan is dat al
gebeurd; gebruik je diepvries bladerdeeg, leg dan 6-8 plakjes
naast en onder (3-4 boven/3-4 daaronder) elkaar en zorg dat
ze elkaar bij de randen overlappen en rol uit met een deegroller.

Rol de kipvulling tot een lange worst; nét zo lang als de
lange onderkant van het bladerdeeg.

Leg de worst op de lange onderkant en bestrijk de randen van
het deeg met wat losgeklopt ei. (zie foto 2)

Rol het deeg op tot een lange deegworst met vulling.

Bestrijk de bovenkant van de worst met losgeklopt ei en
bestrooi met sesamzaadjes en/of maanzaadjes.

Snijd de deegworst met een scherp mes in schuine stukjes van
5 cm.

Plaats op een ingevette bakplaat en bak in een op 180 graden
voorverwaramde oven in ongeveer 20-25 goudbruin en gaar.




zo maak je het



Geplaatst op 01 december 2012 17:37 en 4224 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.