Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Lieke53 om 11:11
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ajnijkamp om 11:11
_
Ajnijkamp Online

Door joke om 11:11
_
Joke Online

Door joke om 11:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Annelies1 om 11:11
_
Annelies1 Online

Door Jonna om 11:11
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Ron1.1 om 11:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door theDon om 11:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Amandel/pistache briouats


amandel/pistachebriouats

Lekker zoete briouts met een vulling van amandel en pistache
en gedrenkt in honing.....

Dit heb je nodig:

6 filodeegvellen ontdooid;
100 gram fijngemalen amandelen;
100 gram fijngemalen gepelde, ongezouten pistachenootjes;
50 gram suiker;
40 ml. oranjebloesemwater;
50 gram verwarmde honing;
wat grofgehakte amandelen en pistachenootjes;
zonnenbloemolie om te bakken.

Zo maak je het:

Vermeng het fijngemalen amandel- en pistachepoeder en
de suiker met elkaar.
Vermeng dat mengsel goed met het oranjebloesemwater
tot een samenhangende massa (spijs).

Snijd de ontdooide vellen filodeeg in lange, brede repen
en bestrijk ze met wat gesmolten boter.
Maak balletjes ter grootte van een walnoot van de spijs
en leg ze elk aan het begin van een reep filodeeg.
Vouw op tot je driehoekjes krijgt.

Verhit de zonnenbloemolie in een frituurpan en bak
de briouats goudbruin en knapperig.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Doop de hete briouats meteen een paar tellen in de verwarmde honing, laat ze uitdruipen en bestrooit evt.nog met wat grofgehakte amandelen/pistachenootjes.





Geplaatst op 04 december 2012 14:26 en 5425 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  12 mrt 2013 12:39
hey amber met loubna , heb deze koeken ooit eens gegeten en ze smaakten naar coco's en die rafaelos als je weet welke ik bedoel. wilde vragen of jij dat recept mischien kent ?
alvast bedankt ..

Amber  
12 mrt 2013 13:03
Nee, ik weet niet welke je bedoelt.....zijn het ook briouats?
_





_
Gast  12 mrt 2013 13:07
ja het zijn ook briouats, en ze hadden vanbinnen de smaak van coco's.

Amber  
12 mrt 2013 13:12
Er staan hier op de site heel veel briouatsrecepten,maar het zijn vnl. hartige, dus geen zoete.
Kijk gewoon eens hier in de linkerkolom bij het CATEGORIËNOVERZICHT en dan bij de categorie 10:"koekjes/gebak/bonbons, misschien vind je daar wat je zoekt of iets anders wat er misschien op lijkt zoals bijvoorbeeld:

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=45338&Cocosbonbons-met-hazelnoot

Succes,

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  12 mrt 2013 13:21
oke heel erg bedankt voor de info. groetjes

Gast  29 mei 2013 11:44
hallo ik heb onlangs die briouts gemaakt maar die waren
niet krokant weet jij hoe dat komt groetjes
_





_
Amber  
29 mei 2013 13:21
Ik zou het niet weten; heb je ze lekker krokant gebakken in de hete olie?
Daarna maar héél even in de honing dopen en goed laten uitlekken en laten drogen op een rooster of op bakpapier.

groetjes,
AMBER

Gast  26 jul 2013 15:53
ik zie op recept nergens Arabische gom , want die zorgt ervoor dat ze krokant worden
_





_
Amber  
26 jul 2013 20:16
Arabische gom wordt alleen gebruikt in vullingen; met het filodeeg heeft het niets te maken.