Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Briesje om 21:55
_
Briesje Online

Door marc74 om 21:51
_
Marc74 Online

Door bellahelena om 21:50
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door NicolaasP om 21:49
_
NicolaasP Online

Door jjacqueline om 21:46
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Nw.Geintje om 21:44
_
Nw.Geintje Online

Door Riekje52 om 21:43
_
Riekje52 Online

Door moontje om 21:42
_
Moontje Online





_

Andere artikelen



Gemberkoekjes


Gemberkoekjes

Lekkere brosse koekjes met de pittig-zoete smaak van gember.

Dit heb je nodig:

250 gram bloem;
150 gram boter;
150 gram suiker;
80 gram fijngemalen witte amandelen;
4 ei-gelen;
1 koffielepel gemberpoeder;
2 mespuntjes zout.

Versiering:

80 gram geconfijte gember;
1 ei,gesplitst;
80 gram poedersuiker.

Zo maak je het:

Laat de boter iets zacht worden buiten de koelkast (1 uur van tevoren).

Vermeng in een grote kom de bloem, de suiker, het amandelpoeder, het gemberpoeder en het zout met elkaar.
Maak een kuil in het midden en doe daarin de ei-gelen en de in
stukjes gesneden boter.
Werk vanuit het midden (met je handen) het bloemmengsel door de ei-gelen en de boter zodat je een vast deeg krijgt.
Kneed het deeg niet al te hard met je handpalmen door elkaar.
Maak een bal van het deeg en zet (afgedekt met plasticfolie) 30 minuten in de koelkast.

Maak van het deeg dan lange rollen van 3 cm. doorsnee.
Rol deze rollen door de poedersuiker en doe dat een beetje stevig zodat de suiker er goed aan blijft zitten.

Verpak de rollen deeg dan weer in plasticfolie en laat nog 40 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de rollen deeg in plakjes van 1 cm dik en leg ze op een met
bakpapier of een siliconenbakmat bedekte bakplaat.
Bestrijk de koekjes met een kwastje met wat losgeklopt eiwit en leg op elk koekje een dun plakje geconfijte gember.
Gebruik daarna het losgeklopte ei-geel om de koekjes mee te bestrijken.

Zet ongeveer 10-12 minuten in de voorverwarmde oven en bak ze goudbruin en gaar.
Laat afkoelen op een rooster.




Gemberkoekjes2



Geplaatst op 09 december 2012 17:19 en 3470 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  12 dec 2012 03:15
Lijkt me erg lekker

Gast  02 jan 2013 14:28
Erg lekker,alleen niet zo krokant,maar dat ligt misschien wel aan mijn oventje.
_