Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door rikiek om 22:02
_
Rikiek Online

Door henny1944 om 22:01
_
Henny1944 Online

Door SiebevanderBij om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door S.postma om 22:00
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Tharisis om 22:00
_
Tharisis Online

Door S.postma om 21:59
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door NicolaasP om 21:58
_
NicolaasP Online





_

Andere artikelen



Tajine van kalkoenvlees met clementientjes


tajine van kalkoenvlees met clementientjes

Een heerlijke, goed bij deze feestmaand passende, tajine van kalkoen met daarbij de frisse smaak van clementine-mandarijnen......

Dit heb je nodig:

300 gram ongepaneerde kalkoenschnitzels of filets;
1 klein glas water;
200 gram fijngehakte sjalotjes;
6 kleine gepelde clementines;
2 theelepels vloeibare honing (meer of minder
naar smaak);
3 eetlepels fijngehakte verse koriander;
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes;
1 theelepel komijnpoeder;
1 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel paprikapoeder;
1 theelepel korianderpoeder;
het sap van 1 citroen;
1 eetlepel olijfolie;
1 eetlepel roomboter (of liever "smen");
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een tajine (of een kookpan)
Braad daarin de in stukken gesneden kalkoenschnitzel
samen met de fijngehakte sjalotjes enkele minuten
aan. Goed omscheppen.
Bestrooi met de specerijen en vermeng alles goed.
Voeg er dan het citroensap, zout en peper naar smaak
toe en laat dat alles een paar minuten sudderen met het
deksel op de tajine/kookpan.

Giet er dan een glas water bij, breng weer aan de kook,
zet het deksel op de tajine/kookpan en laat op zacht
vuur koken totdat het kalkoenvlees zacht en gaar is.

Verwijder alle witte stukjes en draadjes van de clementines
(ze moeten wel heel blijven).
Verhit de boter in een koekenpan en braad daarin in enkele
minuten de clementines rondom goudbruin.

Voeg, wanneer het kalkoenvlees zacht en gaar is, de gebraden
clementines en de honing toe en laat nog 15 minuten met het
deksel op de tajine/kookpan zachtjes doorsudderen.

Bestrooi het gerecht als het klaar is met de fijngehakte verse
koriander en de geroosterde sesamzaadjes.

Dien goed heet op met daarbij Marokkaans brood en salades.





Geplaatst op 10 december 2012 15:29 en 4223 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.