Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Rosalina42 om 11:12
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Lieke53 om 11:11
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door ajnijkamp om 11:11
_
Ajnijkamp Online

Door joke om 11:11
_
Joke Online

Door joke om 11:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Annelies1 om 11:11
_
Annelies1 Online

Door Jonna om 11:11
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Ron1.1 om 11:11
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Libanese dadelkoekjes van 24Kitchen


Libanese dadelkoekjes

Ik ben een groot fan van de digitale TV-zender 24Kitchen; het nu volgende recept zag ik gisteren op TV en heb het dus even "geleend" van hun site om het met jullie te delen; het zag er zó lekker uit en is niet moeilijk te maken. De link naar de site staat onder het recept, dus ga er eens kijken. Je vind er ook een video voor de bereiding van deze koekjes......

Dit heb je nodig:

Deeg:

  • 250 g bloem
  • 40 g arachideolie
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 1 eidooier
  • 70 ml water

Vulling:

  • 200 g gedroogde dadels zonder pit
  • 20 g amandelen
  • 20 g pistachepitten
  • 2 el arachideolie
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 mespuntje kardemompoeder
  • 2 tl oranjebloesemwater
  • 2 tl honing

Extra nodig:

  • bloem om te bestuiven
  • 1 ei
  • 1 scheut room
  • deegroller
  • kartelsteker van circa 9 cm.


Zo maak je het:

Deeg:
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de arachideolie, oranjebloesemwater, eidooier en water door elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, pak in plasticfolie en laat het deeg circa 1 uur opstijven in de koelkast.

Vulling:
Snijd de dadels en amandelen fijn. Meng met de pistachepitten, arachideolie, kaneelpoeder, kardemompoeder, oranjebloesemwater en de honing.

Dadelkoekjes:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot circa 3 millimeter dik. Steek uit met een kartelsteker. Meng de ei en room. Bestrijk de deegplakjes met het ei-roomstrijksel. Schep een eetlepel vulling in het midden van het plakje. Vouw de kantjes tegen elkaar en druk de randjes goed aan. Zet de koekjes met de randjes naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik kleine gaatjes in het deeg om de stoom te laten ontsnappen en bestrijk met ei-roommengsel. Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.




Artikel links


Geplaatst op 12 december 2012 13:18 en 7611 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  15 dec 2012 16:39
Echt ik hou van dit!! jammie.

Gast  15 dec 2012 16:40
Ja hé me2!! En ook nog best te doen!! bedankt jongenss!! nu kan ik verder
_





_
Amber  
16 dec 2012 13:14
Jongens?????

Gast  02 feb 2013 18:03
hhhhhhhhhhh grappig we zijn meisjes neem ik aan en geen jongens hhhhhhhhhhhhhhh

_





_
Amber  
02 feb 2013 18:08
Nou ja, ik ben allang geen meisje meer...... :grin: maar wél de maakster van dit weblog....

Gast  07 aug 2013 10:30
Hallo allemaal. Wat leuk al die recepten, ben heel blij dat ik dit gevonden heb. Kan ik bovenstaand recept ook maken met dadelpasta? Dit hebben we vorige keer meegenomen uit Tunesië en ik zoek recepten hiervoor.
_





_
Amber  
07 aug 2013 19:53
Ja hoor, dat kan je ook maken met kant en klare dadelpasta....lekker gemakkelijk toch?
Of maak anders die originele dadelkoekjes, oftewel Maâmoul:

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=72726&Dadelkoekjesma%E2moul

Gast  20 sep 2013 23:11
Mmm lekker krijg al honger :grin:
_