Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 12:49
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door dagmar57 om 12:49
_
Dagmar57 Online

Door redone om 12:49
_
Redone Online

Door objectief om 12:48
_
Objectief Online

Door bonusmalus om 12:47
_
Bonusmalus Online

Door peetieq om 12:46
_
Peetieq Online

Door robby72 om 12:45
_
Robby72 Online

Door Shyne om 12:45
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Wat zijn kweeperen?


Wat zijn kweeperen?

Een ‘vergeten’ fruitsoort, zo mag je de kweepeer wel noemen. In Zuid-Europa is het nog een algemeen bekende vrucht en hier in Nederland komt de vrucht weer in de belangstelling. In Nederland wordt het ook wel kwee of kweeappel genoemd. De Portugese naam is ‘marmelo’ en daar komt het woord marmelade ook vandaan. Rauw is een kweepeer veel te hard en te zuur om te eten, maar verwerkt tot bijvoorbeeld compote is het niet te versmaden! Kweeperen ruiken heerlijk friszuur en worden daarom wel als natuurlijke luchtverfrisser gebruikt. Oorspronkelijk komt de kweepeer uit de landen rond de Kaspische Zee. Nu worden ze vooral in Zuid-Europa en Japan geteeld, maar ook in Nederland is de kweepeer in opkomst.

WANNEER ZIJN ER KWEEPEREN?

Vanaf oktober tot februari.

HOE GROEIEN KWEEPEREN?

Kweeperen groeien aan struiken of (lei)bomen die wel 3 meter hoog kunnen worden. Ze bloeien in mei en juni en dragen in het najaar vrucht. Die vruchten zijn geel, wat bobbelig en lijken wat op appels of peren.

WAAR LET IK OP BIJ HET KOPEN VAN KWEEPEREN?

Koop exemplaren die stevig zijn en niet beschadigd.

HOE BEWAAR IK KWEEPEREN?

Bewaar kweeperen enkele dagen op een koele en droge plaats. Vrij harde kweeperen kunnen enkele weken narijpen. Check dan wel af en toe op beurse plekken of schimmel.

WAT KAN IK MET KWEEPEREN?

  • Koken tot compote en moes
  • Jam van koken
  • In taart en vruchtenbrood verwerken
  • Bakken in de oven, met een vulling van noten en rozijnen of amandelspijs
  • Gelei van maken en daar blokjes van snijden, als Turks fruit. Lekker met pittige (manchego)kaas als dessert.
  • Gebruiken als groenten in b.v. een kiptajine.

WAAR LET IK OP BIJ HET SCHOONMAKEN EN BEREIDEN VAN KWEEPEREN?

Laat eventueel de schil zitten, omdat die veel van het bindende pectine bevat. Snij de vrucht in vieren en verwijder de pitten en het klokhuis.

BEREIDINGSTIJDEN KWEEPEREN

Koken: ongeveer 1- 1¾ uur (kook de peren tot ze zacht zijn)


KIJK BOVEN DIT ARTIKEL VOOR EEN LEKKERE KIPTAJINE MET KWEEPEREN........





Artikel links


Geplaatst op 17 december 2012 13:39 en 2820 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.