Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Tympaan om 10:44
_
Tympaan Online

Door Kirkes om 10:42
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door Kirkes om 10:40
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door greet65 om 10:40
_
Greet65 Online

Door lou45 om 10:40
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door lou45 om 10:39
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door lou45 om 10:39
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door lou45 om 10:39
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Kiptajine met gele en rode paprika's


Kiptajine met gele en rode paprika's

De naam van deze tajine zegt het allemaal........

Dit heb je nodig:

1 kilo kippenpoten;
2 rode paprika's;
2 gele paprika's;

Chermoulamarinade:
6 tenen knoflook;
1 bosje verse koriander;
1 eetlepel paprikapoeder;
1 mespuntje saffraan;
5 cl. olijfolie;
5 cl. zonnenbloemolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Snijd de kippenpoten in tweeën.

Was de paprika's en verwijder het steeltje.
Verwijder het velletje als je dat wilt.
(hoeft niet, maar; voor het verwijderen van het velletje
van de paprika rooster je de paprika boven een gaspit
totdat de paprika zwart is. Doe hem dan in een plastic
zak en na een paar minuten kan je het velletjes ge-
makkelijk er af halen).
Snijd de paprika in de lengte in vieren en verwijder
de pitjes.

Maak de chermoulamarinade door de knoflook te pellen
en in ragfijne plakjes te snijden.
Doe die in een kom.
Snijd de verse koriander zeer fijn en doe in de kom.
Voeg alle overige ingrediënten voor de chermoula bij
de plakjes knoflook en fijngehakte koriander in de
kom en roer alles door elkaar.
Vergeet niet peper en zout naar smaak toe te voegen.

Laat de stukken kip en ook de gesneden paprika's
een uurtje marineren in de chermoula.

Doe dan alles in een tajine of in een kookpan, voeg
een glas water toe en breng aan de kook.
Doe het deksel op de tajine/kookpan en laat ongeveer
45 minuten op laag vuur stoven.
De kip en de paprika's laten ook vocht los dus als
er aan het einde van de kooktijd (wanneer de kip
goed gaar is) een teveel aan vocht is laat dat dan
inkoken totdat je een wat dikkere saus overhoudt.

Dien op in de tajine of schep alles op een mooie schaal.
Geef er lekker knapperig Marokkaans brood bij of
stokbrood.





Geplaatst op 17 december 2012 15:04 en 5620 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  13 jan 2013 21:27
Geslaagd gerecht bij de ganse familie !

brian

Amber  
14 jan 2013 12:40
Mooi Brian; ben blij dat te lezen!!
Ik wens je veel plezier met ook de andere recepten op dit weblog.

groetjes,
AMBER
_