Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elly01 om 08:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rina2 om 08:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 08:22
_
Catharina70 Online

Door Annemarie. om 08:22
_
Annemarie. Online

Door ramapi om 08:22
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door greet65 om 08:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door joke om 08:21
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Karin1963 om 08:21
_
Karin1963 Online





_

Andere artikelen



Gegratineerde courgetteschotel met gehakt


Gegratineerde courgette met gehakt

Lekkere gegratineerde courgetteschotel met gehakt uit de oven.....

Dit heb je nodig:

5-6 courgettes;
300 gram gehakt;
1 ui;
1/4 liter melk;
2 eieren;
geraspte kaas;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Was en rasp de courgettes.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en
fruit de courgetterasp daar in gaar.

Hak de ui fijn en fruit die in een scheut
olie totdat de ui glazig is;voeg er dan het
gehakt aan toe en bak al omscheppend
totdat het gehakt gaar is.

Vermeng de courgetterasp met het gehakt-
mengsel.
Roer de eieren los en vermeng met de melk.
Roer het ei/melkmengsel door het courgette/
gehaktmengsel en breng op smaak met peper
en zout.

Doe dit mengsel in een ingevette ovenschaal
en bestrooi dik met geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde
oven op 180-200 graden en gratineer totdat
de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.




Gegratineerde courgette met gehakt



Geplaatst op 20 januari 2013 17:32 en 6761 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Ofsen  
21 jan 2013 13:53
ziet er verrukkelijk uit. toen ik nog een eigen bedrijf had, assurantien, had ik veel marokkaanse en turkse cliënten. heb vaak bij ze gegeten. verrukkelijk was dat altijd. wij hebben zo'n lange lijst van waar we nog naar toe moeten reizen. staat Marokko ook op. maar wanneer? de lijst is nog zo lang.

Amber  
21 jan 2013 13:58
Lekkere hè, dat Marokkaanse eten......deze cougetteschotel hoort daar echter niet bij; het is een internationaal gerecht zullen we maar zeggen.

Je moet echt eens een bezoekje brengen aan Marokko; het zal je zeker niet tegenvallen want er valt daar zo veel te zien en te doen (maar ook te relaxen voor je broodnodige rust).
Ver is het niet (drie uur vliegen gemiddeld) en duur is het ook niet, dus wat let je? :grin:
_





_
Witkwast65.1  
27 feb 2013 15:14
hallo amber heb de schotel Gegratineerde courgetteschotel met gehakt gemaakt voor 2 personen was heel lekker was alleen wat te nat denk dat ik te veel magere melk erbij heb gedaan.volgende keer beter want is voor herhaling vatbaar.grt jo

Amber  
28 feb 2013 10:44
HalloJo,
Fijn dat het je, ondanks dat je het te nat vond, toch gesmaakt heeft.
Je hebt gelijk; af en toe moet je zelf aanpassingen aanbrengen in recepten wanneer het niet helemaal was wat het moest zijn.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  09 dec 2014 11:06
hej amber.
hele leuke site.
ik heb een vraag over dit gerecht,kun je de melk ook vervangen ivm mensen die niet tegen melk produkten eventueel door water enof boulion

groeten uit zweden

Amber  
09 dec 2014 17:38
Ik weet niet of bouillon hetzelfde effect heeft als melk; ík denk het niet want je klopt de eieren los met de melk en boulllon heeft toch een andere smaak.
Probeer het eens zou ik zeggen en laat me weten of het toch lekker was......

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  23 aug 2018 17:55
Wat een slecht recept. Veelste nat.