Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 00:56
_
Elvira Online

Door Kirkes om 00:34
_
Kirkes Online

Door Annemarie. om 00:30
_
Annemarie. Online

Door Herman38 om 00:09
_
Herman38 Online

Door Gribou---Greet om 00:00
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door nenne13 om 23:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Gribou---Greet om 23:57
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door annaseb om 23:56
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Libanees/Syrisch platbrood


platbrood

Dit is een broodsoort zoals die vaak wordt gegeten in het Middenoosten in landen als Libanon en Syrië. Het is een platte broodsoort die opzwelt tijdens de zeer korte baktijd in de oven. Wél moet het erg lang rijzen en moet je het meerdere malen goed doorkneden.

Dit heb je nodig:

600 ml. lauwwarm water;
2 eetlepels gedroogde gistkorrels;
1 eetlepel suiker;
1 1/2 kilo bloem;
60 ml. olijfolie;
2 theelepels zout;
150 gram bloem (om te bestuiven).

Zo maak je het:

Vermeng het water met de gistkorrels
en het suiker in een kom.
Roer door elkaar zodat de gist goed oplost
en laat 10 minuten staan.

Zeef de bloem in een grote kom en maak
een kuiltje in het midden.

Strooi het zout op de rand van de bloem.
Giet de helft van het gistmengsel in het kuiltje.
Roer alles goed door elkaar en doe er dan beetje
bij beetje de rest van het gistmengsel bij.
Kneed alles door elkaar totdat je een samenhangende
bal krijgt en bestuif een werkvlak met wat bloem.
Kneed het deeg flink gedurende 12 minuten.

Giet een beetje olijfolie in de bodem van de kom
en rol daar de bol deeg doorheen zodat alles
is bedekt met een laagje olie.
Dek de kom deeg af met een doek of plasticfolie
en laat op een warme plaats 60 minuten rijzen
zodat het deeg zich verdubbeld.

Kneed het deeg daarna nog even door en verdeel
in 8 gelijke porties.
Rol van elke portie deeg een bal en leg die op
een ingevette bakplaat.
Bedek ze met een doek of met ingevet plasticfolie
en laat nog eens 30 minuten rijzen op een warme
plek.

Maak met ingevette handen van elke deegbal een
zo plat mogelijke ronde platte plak van elk ongeveer
22 cm.
Leg 1 of 2 van deze plakken op een met wat bloem
bestoven bakplaat (of bakplaten) en zorg er voor
dat er tussen elke deegplak minstens 7 cm. tussenruimte
is.
Bedek de plakken op de bakplaat weer met een doek
en laat nog eens 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven ondertussen op 220 graden.

Plaats 1 bakplaat op de onderste richel van de oven
en bak het platte brood 3 minuten totdat je ziet dat
het brood goudbruin is geworden en wat opgeblazen.

Haal dan uit de oven en bedek met aluminiumfolie
om ze warm te houden terwijl je de rest van de broden
bakt.









Geplaatst op 25 januari 2013 15:09 en 12038 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 jan 2013 16:35
Beste amber, lekker recept zeg! Kan ik ipv gistkorrels ook verse gist gebruiken en zo ja hoeveel gram? Khadija

Amber  
26 jan 2013 16:39
Ja,je kunt natuurlijk ook verse gist gebruiken; ik denk 25-30 gram..

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  22 jun 2013 15:27
Ben op dit moment met dit recept bezig, maar ben op de 30min. rijstijd van de 8 bolletjes asn het wachten.
Nu dit mijn ALLEREERSTE keer is dat ik met deeg en deeg kneden kennismaak, volg ik de aanwijzingen zeer nauwkeurig.
Maar mijn eerste poging zal waarschijnlijk niet goed lukken, omdat ik er nu achter kom dat ik het zout dat in de ingredientenlijst staat, niet heb toegevoegd.

Na de omschrijving 2x terug te hebben gelezen, is mij nog niet duidelijk wanneer ik het zout toe had moeten voegen...

Kunt u mij hier feedback over geven?

Ik zal ook laten weten hoe het is geworden, want ik ben heel blij met het recept en de verder heel duidelijke instructies! Bedankt alvast.

J

Amber  
22 jun 2013 20:06
Sorry, mijn fout, vergeten te vermelden wanneer het zout erbij moet.
Strooi het zout bij voorkeur op de rand van de bloem, voordat je het gistmengsel in het midden giet.
Het zout moet bij voorkeur niet direct in aanraking komen met de gist.
Ik hoop dat het je allemaal lukt;het is geen eenvoudig recept....

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  25 jun 2013 19:52
Bedankt voor de feedback.
De smaak was uiteindelijk goed (wij koken sowieso zoutarm), de structuur nog niet.
Weet nu wat ik anders had moeten doen en zal het binnenkort weer proberen.

Top site is dit, ik zal veel vsn je recepten uitproberen.
Dikke pluim!



Amber  
25 jun 2013 20:07
Bedankt voor je complimenten v.w.b. mijn weblog en veel succes en plezier gewenst bij het bereiden van de recepten die hier op staan.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  22 feb 2015 21:29
Hi Amber,
Ben blij dat ik op dit blog gestruikeld ben, hoe weet ik niet meer. Ik was in ieder geval in mijn Libanese kookboek aan het puzzelen over dit broodrecept, het is in het Engels en ook erg lang geleden geschreven. Daarom heerlijk dit in het Nederlands geschreven recept te vinden. Ik ga er morgen mee aan de slag. Dank je. :grin:

Amber  
22 feb 2015 21:39
Graag gedaan en succes er mee.
Groetjs,
Amber
_





_
Gast  01 mrt 2016 21:44
Kan je dit brood ook in een hete pan bakken?