Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door annaseb om 18:26
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door annaseb om 18:25
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door dagmar57 om 18:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door annaseb om 18:24
_
Annaseb Online

Door vriend55 om 18:23
_
Vriend55 Online

Door RobvanYoutek69 om 18:22
_
RobvanYoutek69 Online

Door annette49 om 18:21
_
Annette49 Online

Door johan.db om 18:21
_
Johan.db Online





_

Andere artikelen



Maanzaadkoek


Maanzaadkoek

Een hele aparte koek maar érg lekker....

Dit heb je nodig:

Voor het zoete deeg:
210 gram bloem;
125 gram koude ongezouten boter;
35 gram poedersuiker;
25 gram zeer fijn gemalen witte amandelen;
50 gram losgeklopt ei;
vanillesuiker.

Voor de maanzaadvulling (dikke vulling zoals
op de foto):
375 gram maanzaad;
450 ml. halfvolle melk;
135 gram honing;
200 gram suiker;
200 gram gemalen amandelen;
125 gram losgeklopt ei;
90 gram rozijnen.

Voor een iets minder dikke laag vulling:
300 gram maanzaad;
360 ml. halfvolle melk;
105 gram honing;
160 gram suiker;
160 gram gemalen amandelen;
100 gram ei (=ongeveer 2 eieren);
80 gram rozijnen.

Zo maak je het:

Maak eerst het zoete deeg:
Doe alle ingrediënten, behalve het ei in een kom.
Kneed met koele handen of in een keukenmachine
het deeg door elkaar.
Meng het losgeklopte ei er doorheen.
Bedek het deeg met plasticfolie en laat rusten in
de koelkast.

Maak dan de vulling:
Doe het maanzaad en de melk in een steelpan.
Breng al roerend met een houten lepel aan de kook.
Laat zachtjes koken zodat het maanzaad de melk
opneemt.
Na een half uurtje moet de melk helemaal door het
maanzaad zijn geabsorbeerd.
Voeg, wanneer je geen melk meer ziet in de pan de
honing en de suiker toe.
Roer ook de rozijnen en de gemalen amandelen er
doorheen.
Zet het gas laag en laat, al roerend, ongeveer 20
minuten pruttelen totdat de massa minder vocht
bevat.
Haal van het gas en laat afkoelen.

Vet een vierkante vorm in en beleg met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel dat in stukken
van 1/3 en 2/3 van het deeg.
Bepoeder het 2/3 deel van het deeg met wat bloem en
leg dat op een stuk bakpapier.
Rol het deeg uit tot een vierkante plak zo groot als de
bodem en de randen van je bakvorm.
Bekleed de bakvorm met dit deeg.

Roer de 2 overgebleven eieren door de lauwwarme vulling.
Schep de vulling op het deeg in de bakvorm.

Rol het 1/3-deel van het deeg uit tot een lap die de hele
koek kan bedekken.
Zorg ervoor dat de bovenste deeglap goed wordt vastgemaakt
aan de onderste deeglap.
Zet de koek in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten
bakken; bestrijk de koek dan pas met wat losgeklopt ei.
Laat de koek dan nog 30 minuten bakken in de oven tot
ze mooi goudbruin is.

Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Snijd de koek in mooie blokjes.




Maanzaadkoek2


Maanzaadkoek3



Geplaatst op 31 januari 2013 14:11 en 6442 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  21 dec 2013 12:54
lekker recept, maar hoer groot is de bakvorm?

Gast  09 jul 2014 20:10
Wat bedoelen jullie met "Meng het losgeklopte ei er doorheen"
Ermee verder kneden????
En op einde juist het zelfde???
_





_
Amber  
09 jul 2014 20:37
Door alletwee de lagen (deeg, maanzaadvuling, de dikke of de dunnere versie) gaat een bepaalde hoeveelheid losgeklopt ei; daarom schrijf ik ook ...gram ei en geen hele eieren.
Op het laatst de koek bestrijken met wat losgeklopt ei.