Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 17:30
_
Redone Online

Door TrixL om 17:28
_
TrixL Online

Door Labje om 17:27
_
Labje Online

Door corn1948 om 17:23
_
Corn1948 Online

Door christoffel om 17:23
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door tteun om 17:22
_
Tteun Online

Door A. van Sprang om 17:19
_
A. van Sprang Online

Door Klusser1 om 17:19
_
Klusser1 Online





_

Andere artikelen



Tajine van eend met appel en vijgen


tajine van eend met appel en vijgen

Eendenvlees is tegenwoordig goed verkrijgbaar en erg smakelijk; dus hier volgt een recept van tajine van eend met appel en vijgen...

Dit heb je nodig:

2 grote uien;
4 appels;
4 gedroogde vijgen;
4 eendenbouten;
1 koffielepel kaneelpoeder;
2 eetlepels rozijnen;
2 eetlepels honing;
4 eetlepels olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Hak de uien fijn.
Was en snijd de appels in vieren en verwijder
de klokhuizen.
Snijd de gedroogde vijgen in tweeën.

Verdeel de eendenbouten samen met de gehakte uien,
de appelparten, de vijgen,het kaneelpoeder en de
rozijnen over de bodem van een tajine (of evt. een braadpan
als je geen tajine hebt).
Bestrooi met peper en zout naar smaak, giet er de olijfolie
en de vloeibare honing overheen plus 1 groot glas water.

Zet het deksel op de tajine of braadpan, breng aan de kook
en laat 2 uur heel zachtjes stoven. Af en toe even omscheppen.
Als de eendenbouten zacht zijn en iets gecaramelliseerd, is het
gerecht klaar.

Dien de tajine op in de tajine zelf of schep alles op een mooie
schaal en geef daarbij lekker Marokkaans/Turks/of stokbrood
of geef er couscous bij vermengd met een klontje roomboter.





Geplaatst op 01 februari 2013 14:02 en 9460 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  10 feb 2013 14:13
Hoi Amber,

Wat een geweldig gerecht. Ik heb de verie wel eens gemaakt met kip (en dan met sappige braadsticks/kippendijen). Deze combinatie met eend lijkt me ook geweldig. Ik ga het maken!

Groet!
Prakkie
prakkie.wordpress.com


Amber  
10 feb 2013 14:57
Hallo Prakkie,

Inderdaad, wanneer je niet van eend zou houden zou dit gerecht ook uitstekend met kip gemaakt kunnen worden.
Jij hebt dat blijkbaar al een keer gedaan en het is je goed bevallen.
Ik hoop dus dat je deze versie ook lekker zult vinden.
Succes met het recept.

groetjes,
AMBER
_





_
Gast  26 feb 2013 12:56
Hallo,

Via onze website http://www.volrecepten.nl kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 41.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.nl/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.nl volledig gratis!

Volrecepten.nl heeft zuster-websites in onder andere Zweden, Brazilië, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Frankrijk. Waarom niet lid worden van deze grote familie?

Wij zijn ook aanwezig op Facebook: https://www.facebook.com/pages/Volreceptennl/329004727186165

Breng ons een bezoek!
Volrecepten.nl


Gast  15 mei 2013 16:36
Beste Amber,

Dit ziet er heerlijk uit. Ik zou alleen willen weten of ik dit ook kan maken zonder appels? Of mag ik de appels vervangen door een ander product?
Mijn echtgenoot is namelijk allergisch aan appels
_





_
Amber  
15 mei 2013 22:58
Ja hoor, van mij je de appels gerust weglaten; het gerecht verliest dan wel iets van z'n charme maar het is verder geen probleem.

Powyse  
31 dec 2014 13:08
Zeer lekker, ik maak het nu voor de tweede keer, maar voeg er ook wat gember aan toe.
_