Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door SiebevanderBij om 19:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door SiebevanderBij om 19:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door sammie49 om 19:54
_
Sammie49 Online

Door SiebevanderBij om 19:54
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:53
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 19:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Adamm om 19:51
_
Adamm Online

Door Rosalina42 om 19:51
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Pittige vissoep met tomaten,kikkererwten en couscous


Vissoep

Een lekkere pittige gevulde vissoep......

Dit heb je nodig:

500 gram witvisfilets (bijvoorbeeld kabeljauw, zeebaars,
brasem);
1 eetlepel olijfolie;
1 fijngehakte ui;
1 groene chilipeper, in fijne plakjes;
400 gram tomatenblokjes uit blik;
400 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt;
50 gram grove couscous (couscous moyen);
1 eetlepel fijngehakte platte peterselie;
1 eetlepel fijngehakte verse munt;
1 theelepel gemalen koriander;
1 theelepel gemalen komijn;
1 theelepel paprikapoeder;
1 liter water;
2 visbouillonblokjes;
wat dikke (Griekse) yoghurt voor de
garnering.

Zo maak je het:

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de
fijngehakte ui al omscheppend tot-ie glazig is.
Voeg er dan de groene chilipeper en de
specerijen aan toe en laat 2 minuten al omscheppend
meebakken.
Voeg er dan de tomatenblokjes, de uitgelekte kikker-
erwten, het water en de visbouillonblokjes aan toe,
roer alles door elkaar en breng aan de kook.
Zet het gas laag en laat het onafgedekt 15 minuten
sudderen.

Voeg er de in grove stukken gesneden visfilet aan toe
en laat nog 5 minuten zachtjes koken totdat de vis
gaar is maar nog een beetje stevig.

Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe, dek
af en laat 10 minuten staan of tot de couscous zacht is.

Schep de vissoep in mooie kommen of borden en garneer
met een schepje yoghurt. Bestrooi met wat fijngehakte
platte peterselie en munt.





Geplaatst op 07 februari 2013 17:51 en 6881 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Amber  
12 apr 2013 11:44
Ja hoor, dat kan prima; ook een lekkere vissoort als koolvis kan heel goed.



Gast  25 jan 2014 00:43
Amber, bedankt voor het recept. zou ipv couscous, bulghur ook lekker zijn

(en zou het lukken met bulghur?)
_





_
Amber  
25 jan 2014 01:19
Ik denk dat bulghur ook heel goed kan,waarom niet? :grin:

Gast  15 jul 2015 13:51
Lieve amber
De soep is heerlijk
Bedankt voor al je lekkere recepten
Liefs wendy
_