Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 14:57
_
Redone Online

Door Sanderina om 14:56
_
Sanderina Online

Door olga1947 om 14:54
_
Profielgegevens aangepast

Door nick17 om 14:54
_
Nick17 Online

Door marryb om 14:53
_
Marryb Online

Door olga1947 om 14:53
_
Olga1947 Online

Door jjacqueline om 14:51
_
Jjacqueline Online

Door tteun om 14:48
_
Tteun Online





_

Andere artikelen



Zelfgemaakte marshmallows


Zelfgemaakte marshmallows

Lekkere zachte marshmallows, die je zelf
ook heel gemakkelijk kunt maken........

Dit heb je nodig:

2 blaadjes gelatine;
300 gram suiker;
3 eiwitten;
1 waterglas (=200 ml) oranjebloesemwater;
80 gram water;
poedersuiker.

Een kookthermometer.

Zo maak je het:

Laat de blaadjes gelatine weken in een kom
ijskoud water.

Verwarm in een pannetje de 300 gram suiker en
de 80 gram water tot een temperatuur van 130 graden.
Haal de pan van het gas als alle suiker goed is opgelost.
Knijp de geweekte blaadjes gelatine uit en roer ze door
de watersiroop.
Roer goed met een lepel om de gelatine goed op te lossen
in de siroop.
Roer er dan het oranjebloesemwater doorheen.

Klop de eiwitten stijf en voeg er een beetje (naar keuze)
voedingsmiddelenkleurstof aan toe.
Voeg er, als het eiwit stijf is, al kloppend, de suiker/gelatine-
siroop aan toe.
Als het goed is dan wordt het hele mengsel twee keer zo dik.

Stop met kloppen wanneer het mengsel wat is afgekoeld.

Giet het mengsel in een rechthoekige schaal die je eerst
goed met poedersuiker hebt bestrooid.
Je kunt er ook voor kiezen de bodem van de schaal eerst
met bakpapier te bekleden zodat het "deeg" er niet snel
aan vast plakt.

Laat ongeveer 24 uur drogen.

Stort het marshmallowdeeg op een met poedersuiker bestrooide
werkplek en snijd in blokjes.
Rol de blokjes door de poedersuiker en het is klaar!





Geplaatst op 15 februari 2013 16:43 en 4236 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  26 feb 2013 15:54
Hallo Amber :grin:
Ik bezoek jouw blog sinds vorig jaar en ik kan niet stoppen met het uitproberen van jouw recepten. Ik ben van Poolse afkomst en woon in Nederland al 11 jaar. Vorig jaar was ik in Marokko op de top van Toubkal. Twee weken at ik dat wat de Berbers voor ons klaar hebben gemaakt. Ik hou van Marokkaanse gerechten en jouw blog is een schat vol recepten.
Kiptajine met groene olijven is mijn favoriete recept. Gewoon heerlijk. Vanavond kook ik Tajine van kabeljauwgehakt met paprika en ingelegde citroen. (ingelegde citroenen heb ik ook zelfgemaakt )
dank je wel. :grin:

Karina

Amber  
26 feb 2013 17:41
Hallo Karina,

Wat leuk om te lezen dat jij, net als ik, gek bent op Marokkaanse gerechten.
Leuk dat je op de top van de Toubkal hebt gestaan; de hoogste berg van Noord-Afrika.
Ik ben er ook meerdere malen geweest; best fris daar op die top hè? :grin:
Ik vind wel dat je fantastisch Nederlands schrijft, mijn complimenten.
Ik wens je heel veel plezier en succes met al die honderden recepten die op dit weblog staan.
Je bent van harte welkom!
_





_
Gast  14 mei 2013 14:28

hoi amber een vraagje je gebruikt gelatine maar van welk merk die van dokter oetker is van varken gemaakt vandaar dat ik opzoek ben naar een die halal is

groetjes jamila

Amber  
14 mei 2013 14:40
Je kunt, als je geen gelatine wilt gebruiken Agar-Agar gebruiken, dat is plantaardig en vind je bij een toko of natuurvoedingswinkel.
Overigens is het ook zo dat je best wel gelatine kunt gebruiken; daar zijn verschillende uitspraken over gedaan, zoals:"

"De meest correcte uitspraak hierover die door de recente geleerden is gedaan, is dat dit toegestaan is omdat het hier een product betreft die een verandering heeft ondergaan en niet meer in zijn oorspronkelijke staat verkeert. En Allah weet het beter. Sheich Fawaz Jneid"

Ik hoop dat je hier iets aan hebt,
groetjes,
AMBER
_





_
Gast  08 aug 2013 23:57
hoi amber ik ben nesrin ik ben 10 jaar en ik volg je blog al heel lang
en ik maak altijd recepten die van jou site komen
voor al de zoete dingen :grin: :grin:
en ik vraag me af heb je ook de recept voor baklava en als je die niet hebt maakt het niks uit dan ga ik gewoon door koken en uitproberen
de groeten van nesrin :grin:

Gast  06 jul 2015 20:15
Lekker
_





_
Gast  06 jul 2015 20:15
Lekker

Gast  06 jul 2015 20:16
Heerlijk
_





_
Gast  06 jul 2015 20:19
Top