Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Marynote om 20:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 20:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 20:02
_
Hannekevanveen Online

Door fiederelsje om 20:01
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Harira met linzen/kikkererwten




Ingredienten:

* 300 rundvlees * 1 grote ui * 1 stukje gemberwortel * 150 gram linzen of kikkerwten * 3 takjes platte peterselie * 1 stengel bleekselderij * 1 kaneelstokje * 1 theelepel kurkuma * 1 theelepel paprikapoeder * 1 theelepel gemalen komijn * 3 eetlepels meel * 1 eetlepel citroensap * 100 gram rijst * 4 takjes koriander * 1 blik gepelde tomaten * 10 gram boter * zout en zwarte peper

Hulpmiddelen: grote soeppan

Voorbereiding:
Snijd het vlees in heel kleine blokjes. Pel de ui en hak deze fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Doe de ui en de gember in een pan met het vlees, de linzen/kikkererwten, de gehakte takjes peterselie en de gehakte selderij, het kaneelstokje, de kurkuma, de paprika en de komijn. Giet er ongeveer 3 liter water bij en breng aan de kook. Voeg zout en peper toe, sluit de pan af met een deksel en laat 1 uur op halfhoog vuur trekken.

Bereidingswijze:
Meng ondertussen het meel met 9 eetlepels lauw water. Voeg de lepel citroensap toe en laat 1 uur op kamertemperatuur rusten. Spoel de rijst af met koud water, doe deze in de pan en laat 20 minuten meekoken. Was en droog de koriander en hak de blaadjes fijn. Voeg de gehakte koriander toe aan de soep, evenals de gepelde en fijngemalen tomaten uit blik en de boter, roer en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg op het laatst het meelpapje toe. Goed roeren en 5 minuten al roerend doorkoken.

Serveertips: Dien op in grote kommen met grote stukken Marokkaans brood erbij en evt. een schaaltje dadels. Eet smakelijk.



Geplaatst op 25 maart 2007 18:53 en 3435 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.