Een smakelijke en pikante Marokkaanse wortelsalade..
Dit heb je nodig:
5 wortelen;
2 tenen knoflook;
een paar takjes verse koriander;
1 scheut olijfolie;
1/2 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel harissa;
zout naar smaak.
Zo maakje het:
Schrap de wortelen en snijd ze in plakjes.
Laat ze koken in water met wat zout tot ze
zacht zijn maar nog stevig.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg er de
specerijen, de fijngehakte knoflook, zout naar
smaak en de harissa aan toe.
Laat dat op laag vuur 3 minuten zachtjes samen
fruiten en voeg er dan de uitgelekte plakjes wortel
aan toe.
Roer alles goed door elkaar.
Schep de wortelsalade in een kom en bestrooi
met de fijngehakte verse koriander.
Zet 1-2 uur in de koelkast voordat je 'm opdient.
(de salade smaakt de volgende dag nóg lekkerder).