Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Janenmarij om 10:06
_
Janenmarij Online

Door fraagis om 10:05
_
Fraagis Online

Door elvira om 10:05
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door virgo om 10:05
_
Virgo Online

Door moontje om 10:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 10:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door H.j.m.sloos om 10:03
_
H.j.m.sloos Online

Door elvira om 10:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Rijstballetjes met mozzarella


Rijstballetjes met mozzarella

Lekkere krokante rijstballetjes met een hart
van gesmolten mozzarellakaas; wie lust dat
nou niet?

Dit heb je nodig:

20 gram roomboter;
1 grote ui;
2 tenen knoflook;
130 gram rijst (het liefst risottorijst);
30 cl. kippenbouillon;
2 eetlepels tomatenpuree;
4 eetlepels geraspte parmesaanse kaas;
2 eieren;
80 gram mozzarella;
paneermeel;
olie.

Zo maak je het:

Pel en rasp of hak de uien zeer fijn en pers de tenen knoflook.

Verhit de roomboter in een pannetje en fruit de gehakte ui en
de geperste knoflook daar in aan tot ze zacht zijn.

Voeg er de rijst aan toe en roer totdat de rijst glazig wordt.
Giet er de kippenbouillon bij en voeg de tomatenpuree toe.

Roer door elkaar,breng aan de kook en laat ongeveer 10
minuten zachtjes koken of totdat de rijst gaar is en al het
vocht is opgenomen door de rijst.

Roer er snel de geraspte parmesaanse kaas doorheen en de
losgeklopte eieren.

Laat afkoelen.

Verdeel de mozzarella in kleine blokjes.

Neem een kleine hoeveelheid van de afgekoelde rijst in de
palm van je hand,maak een beetje plat en rond en leg daar
een stukje mozzarella op.
Vorm de rijst rondom het stukje mozzarella tot een balletje.
Houd je handen af en toe onder de kraan wanneer de rijst
te plakkerig is.
Maak van alle rijst en mozzarella balletjes.

Rol de balletjes door het paneermeel.

Laat de balletjes ongeveer 2 uur rusten op een koele plek.

Frituur de balletjes in de hete zonnenbloemolie en laat
goed uitlekken op keukenpapier.

Dien meteen op, want dan is de mozzarella nog lekker vloeibaar.
Geef er een lekkere salade bij.





Geplaatst op 15 maart 2013 16:42 en 5140 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.