Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door redone om 14:57
_
Redone Online

Door Sanderina om 14:56
_
Sanderina Online

Door olga1947 om 14:54
_
Profielgegevens aangepast

Door nick17 om 14:54
_
Nick17 Online

Door marryb om 14:53
_
Marryb Online

Door olga1947 om 14:53
_
Olga1947 Online

Door jjacqueline om 14:51
_
Jjacqueline Online

Door tteun om 14:48
_
Tteun Online





_

Andere artikelen



Algerijnse chocolade-cocoskoekjes/Bniwen (zonder oven)


Algerijnse Bniwen

Dit zijn heerlijke Algerijnse balletjes waar je geen oven bij nodig hebt, alleen de volgende ingrediënten:

Dit heb je nodig:

350 gram fijngemalen biscuitjes;
2 koffielepels cacaopoeder;
150 gram zachte roomboter;
80 gram fijngemalen cocos;
200 gram gesmolten pure chocolade;

Voor de afwerking:
200 gram pure chocolade+10 eetlepels melk;
200 gram grofgemalen biscuitjes.

Zo maak je het:

Vermeng in een kom de fijngemalen biscuitjes, de
gemalen cocos en het cacaopoeder.
Smelt de pure chocolade samen met de zachte boter
in de magnetron of "au bain marie" (in een kom boven
een pan kokend water).
Vermeng dat goed met het biscuitjesmengsel.
Vorm 28 balletjes van het "deeg".

Maak de afwerking:
Smelt de pure chocolade samen met de melk.
Doop de balletjes één voor één in de gesmolten chocolade
en rol ze meteen door de grofgemalen biscuitjes.

Zet de balletjes evt. in een mooi papieren vormpje.





Geplaatst op 21 maart 2013 17:41 en 6685 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  24 mrt 2013 22:32
klinkt lekker en makkelijk te maken. Ik ga het zeker proberen! Bedankt!

Amber  
25 mrt 2013 19:26
Graag gedaan en succes met het recept.

groetjes,
AMBER
_





_
Maryam62  
02 apr 2013 10:30
Deze heb ik dus gemaakt in het weekend en na wat aanloopmoeilijkheden (het deeg was te kruimelig/droog en dus niet kneedbaar maar met wat extra boter erbij, ging het goed) heb ik tenslotte heerlijke chocoladeballetjes tevoorschijn kunnen toveren. Dank voor het heerlijke recept :grin:

Gast  30 mei 2013 07:54
Hoe zorgt u er voor dat het biscuit fijngemalen is?
_





_
Amber  
30 mei 2013 11:41
Gewoon fijnmalen in een keukenmachine of een electrische hakmolen.
Heb je die nou niet,doe de biscuitjes dan tussen twee vellen bakpapier en rol er met een deegroller of iets anders zwaars overheen, zodat de biscuitjes zo fijn mogelijk worden.

Gast  06 aug 2013 16:08
die zijn zo lekker
_





_
Gast  07 aug 2013 09:47
hallo amber! hoe bewaar ik ze het best, ik heb ze vandaag alvast voor het suikerfeest (do-vr)gemaakt. Hoe blijven ze het verst? Gewoon in een plastic bak? bvd

Amber  
07 aug 2013 19:31
In een goed gesloten doos op een koele plaats of anders in de koelkast.
_





_
Gast  07 aug 2013 20:11
echt lekker :grin: :grin: :grin:

Gast  18 aug 2013 20:07
loubna

Ik heb deze gemaakt voor suikerfeest en ze waren heel goed gelukt
Ik ga zo dadelijk nieuwe maken. :grin:
_





_
Amber  
19 aug 2013 10:37
Hallo Loubna,

leuk dat je me even hebt laten weten dat de koekjes je goed gelukt waren en dat ze lekker waren en ook nog voor herhaling vatbaar :grin:

Veel plezier met de recepten hier,
groetjes,
AMBER

Gast  13 sep 2013 20:07
wat voor biscuit kan ik gebruiken of maak dat niet uit
oumaima
_





_
Amber  
13 sep 2013 20:44
Maakt niet zoveel uit hoor; gebruik gewone theebiscuitjes of zo.....

groetjes,
AMBER

Gast  09 okt 2013 13:15
hallo
mag dit ook met witte chocolade
_





_
Amber  
09 okt 2013 13:31
Probeer het eens, zou ik zeggen.Ik heb dat nog nooit geprobeerd omdat witte chocolade natuurlijk geen echte chocolade is, maar misschien werkt het wel.....

Gast  08 jun 2014 19:12
jhhahha

_





_
Gast  17 jul 2014 23:49
Echt lekker hoor :grin:

Gast  17 jul 2014 23:53
Kan je het ook zonder gemalen cocos maken?
_





_
Amber  
18 jul 2014 00:20
Probeer het, zou ik zeggen; de cocos hoort echt in dit recept dus weglaten lijkt mij persoonlijk minder lekker en ook droger.......

Gast  18 jul 2014 19:44
Oké dankjewel voor de tip k :grin: :grin:
_