Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door hehety om 21:36
_
Hehety Online

Door janssb om 21:35
_
Janssb Online

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door tulpmans om 21:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door riavdstoop om 21:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Chocolade-pistachekoekjes


Chocolade-pistachekoekjes

Heerlijke krokante chocoladekoekjes met pistachenootjes,amandelen
en sesamzaadjes....

Dit heb je nodig:

80 gram ongezouten pistachenootjes;
70 gram witte amandelen;
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes;
150 gram suiker;
20 gram cacaopoeder;
200 gram bloem;
3-4 eieren;
1 mespuntje zout;
3 gram bakpoeder (een flinke mespunt).

Zo maak je het:

Rooster de pistachenootjes en de witte amandelen in de oven
op een bakplaat of in een anti-aanbak koekenpan.

Verhit de oven voor op 160 graden.

Vermeng in een kom de bloem, het bakpoeder, het zout,
de suiker, de geroosterde sesamzaadjes en het cacaopoeder
met elkaar.
Voeg de eieren één voor één toe en mix alles goed door
elkaar.
Begin met 3 eieren en als het deeg te stevig is, voeg er dan
nog één aan toe.
Meng er de geroosterde pistachenootjes en amandelen doorheen.

Vet een vierkante bakvorm in en beleg evt. met een vel bakpapier
en doe daar het deeg in.
Maak de bovenkant glad met een lepel.

Laat 50 minuten bakken in de voorverwarmde oven tot de koek
goudbruin is. Het deeg zal iets rijzen, net als een cake.

Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Zet de afgekoelde koek 12 uur (een hele nacht) in de koelkast.

Verwarm de oven dan weer op 180 graden.
Snijd de cake in plakken en de plakken weer in tweeën.
Leg de plakjes koek op een bakrooster en laat 10 minuten drogen
in de voorverwarmde oven.

Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Je kunt deze koekjes lang bewaren in een goed afgesloten doos.






Geplaatst op 28 maart 2013 15:17 en 4001 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Maryam62  
28 mrt 2013 17:24
Ik was van plan dit weekend te gaan voor de Algerijnse choco-coccos maar nu twijfel ik. Want dit ziet er ook heel erg lekker uit

Amber  
29 mrt 2013 11:41
Ja hè? Het zijn een soort Feqqas.....
_





_
Gast  14 apr 2013 17:22
zoo lekker is die keok mmmmmmmmmmmmmm :grin:



Gast  06 aug 2013 19:23
Moet ik denken aan een bakplaat of viekante bakvorm? En van welke afmeting? Ik hoopvan u te horen
_





_
Amber  
06 aug 2013 20:00
Een vierkante of rechthoekige bakvorm.

Gast  06 aug 2013 22:29
Een cakeblik werkt dat ook?
_





_
Amber  
07 aug 2013 19:17
Van mij mag het..... :grin: