Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?

Amber
30 januari 2018 11:38
_
Veel plezier er mee Saskia Groetjes




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jjacqueline om 03:01
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door jjacqueline om 02:19
_
Jjacqueline Online

Door malpje om 01:39
_
Malpje Online

Door elvira om 01:34
_
Elvira Online

Door C.S. om 01:28
_
C.S. Online

Door jjacqueline om 01:27
_
Jjacqueline Online

Door annaseb om 01:15
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door annaseb om 01:04
_
Annaseb Online





_

Andere artikelen



Gegratineerde linzenschotel


Gegratineerde linzenschotel

Een lekker vegetarisch gerecht maar je kunt
het ook serveren als bijgerecht.....

Dit heb je nodig:

300 gram linzen;
1 ui;
1 wortel;
750 ml. water;
2 eieren;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 eetlepels sesamzaadjes;
50 gram geraspte kaas;
1 eetlepel olijfolie;
zout en peper naar smaak.

Zo maak je het:

Pel de ui en schrap de wortel en hak ze fijn.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en
fruit daarin de fijngehakte ui en wortel.

Voeg er dan de schoongespoelde linzen en het
water aan toe.
Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 10
minuten zachtjes koken.
Het water moet helemaal worden opgenomen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Roer er dan de losgeklopte eieren,peper en zout naar smaak, de geraspte kaas en de fijngehakte platte peterselie doorheen.

Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal,
maak de bovenkant glad met de bolle kant van
een lepel en bestrooi met sesamzaadjes.

Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat
10-15 minuten bakken.

Serveer warm als hoofdgerecht met daarbij een
salade of als bijgerecht bij vlees of vis.





Geplaatst op 16 april 2013 13:02 en 2881 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  11 mei 2013 09:20
Ciao Amber,
Heel leuk je weblog, ik heb wat recepten geprint. Woon in italie en ik kook sinds een jaar af en toe met de tajine .Hier kun je nog niet zoveel arabische recepten vinden. groetjes Annet. Perugia, Italie.

Amber  
11 mei 2013 13:48
Hallo Annet,

Leuk dat je ook eens langskwam op mijn weblog; leuk ook dat je in Italië woont.
Ik ben naast een grote fan van Marokko, ook een grote fan van Italië; ik vind het het mooiste land van Europa en ben er vaak geweest, gewoond heb ik er helaas niet, wel véle vakanties doorgebracht, de laatste keren met mijn Italiaanse verloofde :grin: .
Ik hoop dat je wat aan de recepten hier hebt; ook andere dan alleen maar voor tajine.
Kom nog eens langs als je wilt; ik plaatst elke week wel weer wat nieuws....

groetjes e arrivederci,
AMBER
_





_
Gast  04 jul 2013 19:40
Hoi amber ben dit nu aan het maken.nu al kan ik het zeggen; het wordt echt heerlijk!

Gast  04 jul 2013 19:44
Oja nog een vraagje. Weet je ook waar dit recept precies vandaan komt? ? Groetjes
_





_
Amber  
04 jul 2013 19:51
Nee, niet echt;sorry....

Gast  07 mei 2017 18:20
Oh dot lijkt me zalig! Voor hoeveel personen is het gerecht? Vier of twee?
_