Een lekker vegetarisch gerecht maar je kunt
het ook serveren als bijgerecht.....
Dit heb je nodig:
300 gram linzen;
1 ui;
1 wortel;
750 ml. water;
2 eieren;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
2 eetlepels sesamzaadjes;
50 gram geraspte kaas;
1 eetlepel olijfolie;
zout en peper naar smaak.
Zo maak je het:
Pel de ui en schrap de wortel en hak ze fijn.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en
fruit daarin de fijngehakte ui en wortel.
Voeg er dan de schoongespoelde linzen en het
water aan toe.
Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 10
minuten zachtjes koken.
Het water moet helemaal worden opgenomen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Roer er dan de losgeklopte eieren,peper en zout naar smaak, de geraspte kaas en de fijngehakte platte peterselie doorheen.
Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal,
maak de bovenkant glad met de bolle kant van
een lepel en bestrooi met sesamzaadjes.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat
10-15 minuten bakken.
Serveer warm als hoofdgerecht met daarbij een
salade of als bijgerecht bij vlees of vis.