Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door SiebevanderBij om 20:05
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door fraagis om 20:02
_
Fraagis Online

Door douwe om 20:02
_
Douwe Online

Door NicolaasP om 20:01
_
NicolaasP Online

Door IneMaartje om 20:00
_
IneMaartje Online

Door SiebevanderBij om 19:58
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door SiebevanderBij om 19:56
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door sammie49 om 19:54
_
Sammie49 Online





_

Andere artikelen



Gegratineerde bloemkool met tonijn


Gegratineerde bloemkool met tonijn

Een lekkere gegratineerde ovenschotel van bloemkool met tonijn...

Dit heb je nodig:

1 flinke bloemkool;
200 gram in dunne plakjes gesneden champignons;
1 grote grof gesneden ui;
1 blikje tonijn, goed uitgelekt;
100 gram geraspte kaas;
4 eetlepels olie;
zout en peper naar smaak;
verse thijm of platte peterselie;
4 eieren.

Zo maak je het:

Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in
water met zout; daarna goed laten uitlekken in een vergiet.

Verhit de olie in een pan en fruit daarin de grof gesneden
ui gedurende 5 minuten.
Voeg er de plakjes champignons aan toe en zout en peper
naar smaak.
Laat alles al omscheppend zo lang fruiten totdat al vocht
verdwenen is.
Haal van het vuur af roer er de stukjes uitgelekte tonijn
en wat verse thijm of fijngehakte platte peterselie doorheen.
Houd apart.

Verwarm de oven op 180 graden.

Vet een ovenschotel in met wat boter en bedek de bodem
er van met de helft van de bloemkoolroosjes.
Bedek dat dan met de helft van het champignon/ui/tonijn-mengsel en bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Verdeel daar de rest van de bloemkoolroosjes overheen en
eindig met de rest van het champignon/ui/tonijn-mengsel.
Bestrooi alles met de rest van de geraspte kaas.

Klop de eieren los in een kommetje en voeg daar wat zout en
peper naar smaak aan toe.
Giet het mengsel over de groenten in de ovenschotel.
Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en laat 15-20
minuten bakken.

Dien heet op....





Geplaatst op 22 april 2013 18:54 en 4085 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gradapaulina  
23 apr 2013 13:23
ik neem dit recept mee,het lijkt me heel lekker..dank je Amber :grin:

Amber  
23 apr 2013 13:38
Graag gedaan hoor; veel plezier met het recept.
_