Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Algerijnse tajine van gehaktballetjes met gebakken courgette


Algerijnse tajine van gehaktballetjes en courgettes

Een lekkere kruidige tajine.....

Dit heb je nodig:

Voor de gehaktballetjes:
350 gram runder- of lamsgehakt;
1 ei;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1/2 zeer fijn gehakte ui;
1 geperste teen knoflook;
zout en peper naar smaak;
een mespuntje kaneelpoeder.

Voor de saus:
1/2 zeer fijn gehakte ui;
6 eetlepels (olijf-)olie;
1 kippenbouillonblokje;
peper naar smaak;
mespuntje kaneelpoeder;
750 ml. kokend water.

1 kilo courgettes, gesneden in reepjes,
licht gezouten en dan gebakken in wat
olie.

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten voor het gehakt in een
kom.
Kneed alles goed door elkaar en vorm er
kleine balletjes van.

Verhit de olie in een pan.
Voeg daar de ui, peper en kaneelpoeder aan
toe en laat 5 minuten zachtjes fruiten.
Giet er het kokende water bij plus het ver-
kruimelde bouillonblokje en vervolgens
de gehaktballetjes.
Breng aan de kook en laat 40 minuten zachtjes
koken.

Haal de gekookte gehaktballetjes uit de pan en
bak ze vervolgens goudbruin in 2 eetlepels olie.

Laat het achtergebleven vocht in de pan inkoken
tot een lekkere saus en doe het vuur uit.
Voeg er de goudbruin gebakken gehaktballetjes
weer aan toe.

Roer alles door elkaar en schep op een mooie schaal
samen met de saus en de gebakken/gefrituurde
courgettes in het midden.





Geplaatst op 23 april 2013 12:59 en 5698 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.