Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door elvira om 20:04
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Marynote om 20:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door fiederelsje om 20:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door elvira om 20:03
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 20:02
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door hannekevanveen om 20:02
_
Hannekevanveen Online

Door fiederelsje om 20:01
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Algerijnse chocolade-walnootkoekjes zonder oven


Algerijnse chocolade-walnootkoekjes zonder oven

Dit is weer zo'n koekje dat gemakkelijk te maken is en waar je geen oven bij nodig hebt; wat wil je nog meer?

Dit heb je nodig:

300 gram theebiscuitjes, fijngemalen;
200 gram fijngemalen walnoten;
100 gram melkpoeder;
2 eetlepels honing;
roomboter;

Voor het chocoladeglazuur:
150 gram pure chocolade;
6 eetlepels melk;
40 gram roomboter;
vanille-essence.

16-18 halve walnoten.

Zo maak je het:

Vermeng de gemalen biscuitjes, de gemalen
walnoten en het melkpoeder met elkaar in
een kom.
Roer er beetje bij beetje de honing en de
boter doorheen, zóveel dat je een samenhangend
deeg krijgt.
Meng alles goed met je handen door elkaar; het
deeg moet niet té stijf maar ook niet te zacht zijn.
Maak er 16-18 bolletjes van.

Maak dan het glazuur:
Smelt de pure chocolade samen met de melk en
de roomboter "au bain marie"oftewel in een kom
boven een pan kokend water.
Roer alles goed door elkaar.

Doop de balletjes in het chocoladeglazuur, zodanig
dat ze helemaal bedekt worden.(prik daarvoor evt. de balletjes aan een satéprikker en doop ze zó in de chocolade).
Laat ze uitlekken en harder worden op een rooster.
Versier elk koekje meteen met een halve walnoot.


N.B.

Hieronder vindt je een recept voor Walnotenbonbons met pure chocolade; lijkt iets op het bovenstaande recept, maar wordt helemaal gemaakt van chocolade; ook zonder gebruik van een oven......

Klik voor het recept op de link hieronder.....



Artikel links


Geplaatst op 24 april 2013 12:05 en 9819 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  06 aug 2013 15:44
Slm oe 3lkm.

Bij het maken (en lezen) van bovenstaand recept, kwam ik tot de ontdekking dat er niet bij staat hoeveel roomboter ik moest gebruiken én of het al dan niet gesmolten moest zijn.

Verder vroeg ik me af of de melkpoeder gekookt moet zijn of in poedervorm moet blijven.

Shokran!

Amber  
06 aug 2013 19:57
In het recept staat dat je de gemalen biscuitjes, de gemalen walnoten én de melkpoeder (dus niet melkpoeder vermengd met water of zo, maar écht alleen de poeder) met elkaar moet vermengen en dat je er zóveel zachte boter bij moet doen totdat je een samenhangend deeg krijgt.
Het mengsel moet zo zijn dat je er gemakkelijk balletjes van kunt rollen.
Je moet de hoeveelheid boter dus zelf een beetje uitmikken.
_





_
Gast  07 aug 2013 15:00
Wel, dan moet ik wel erg veel boter gebruiken, niet? :-)

Gast  07 aug 2013 18:35
Beste Amber, hoeveel gram roomboter moet er bij theebiscuits en walnoten
_





_
Amber  
07 aug 2013 20:11
Nee, het hoeft niet zoveel boter te zijn; gewoon een beetje boter toevoegen aan de gemalen biscuitjes en gemalen walnoten, melkpoeder en honing totdat je zélf voelt dat het een mooi deegje is geworden waar je bolletjes van kunt maken. Ik kan daar geen aantal gram voor geven.
Je moet dus op je eigen gevoel afgaan; een beetje je eigen fantasie gebruiken en het recept goed lezen; ik heb het hierboven ook nog een keer extra uitgelegd.

Gast  07 aug 2013 20:31
Hoe weet ik of mijn chocolade glazuur goed is? Het zit er dikkig uit. Komt dat omdat ik er ook melkchocolade heb bij toegevoegd? En als ik de balletje met een vorkje erin dep dan breekt het deeg af.? Ik heb even hulp nodig
_





_
Gast  07 aug 2013 20:34
Ps ik heb geen sateprikker en weet geen andere optie

Gast  07 aug 2013 20:58
Ik heb het deeg even in de koelkast gezet en ik ga wel verder totdat je reageert insha Allah. Sorry het is mijn eerste keer dat ik koekjes maak. Vandaar deze drama Gr.
_





_
Amber  
08 aug 2013 11:07
Als je genoeg melk en boter hebt gebruikt in het glazuur dan moet het glazuur goed zijn, zodanig dat je er je balletjes in kunt dopen.
Als je het glazuur dan laat drogen op een rooster dan wordt het harder.
Heb je geen satéprikker, gebruik dan een vork;breekt het deeg dan heb je dat niet goed gemaakt; misschien toch niet genoeg zachte boter toegevoegd (en ook alles goed vermengen).
Misschien is dit toch niet zo'n goed recept voor iemand die net begint, maar nu moet je even doorzetten, want het is bijna af.
Het geeft niet dat je veel vraagt, want dat is de bedoeling als e.e.a. niet helemaal duidelijk is en niet lekker loopt.... :grin:


Gast  23 jul 2014 18:03
Hepoang duurt het om deze koek te maken
:grin:
_





_
Amber  
23 jul 2014 23:35
Probeer het maar eens uit....... :grin: