Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Angela
24 mei 2019 23:24
_
Is de beheerder van deze pagina er niet meer?? Ik mis nieuwe recepten 😭😭& ;#128557; ik heb zoveel recepten al uitgeprobeerd.

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door janssb om 21:35
_
Janssb Online

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door bellahelena om 21:34
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door tulpmans om 21:34
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door riavdstoop om 21:31
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door isabella55 om 21:31
_
Isabella55 Online





_

Andere artikelen



Gegratineerde aubergine/courgette-schotel met gehakt


Gegratineerde aubergine/courgetteschotel met gehakt

Dit is een lekker gegratineerd gerechtje......je kunt het maken in één grote ovenschaal maar ook in kleine éénpersoons-schaaltjes.....

Dit heb je nodig:

2 in plakken gesneden en daarna gebakken aubergines;
(bakken in wat olie in een koekenpan en daarna goed
laten uitlekken op keukenpapier)
2 in plakken gesneden en daarna gebakken courgettes;
250 gram gehakt (naar keuze lams of runder);
zout en peper naar smaak;
2 eetlepels olijfolie;
1 koffielepel tomatenpuree;
1 zeer fijn gehakte ui;
2 fijngehakte tenen knoflook;
150 gram geraspte kaas;
3 puntjes "La vache qui rit" kaas;
5 grote eieren;
8 eetlepels béchamelsaus (zelf maken van
boter, bloem en melk of uit een potje).

Zo maak je het:

Fruit de gehakte ui al omscheppend glazig in
de hete olijfolie op zacht vuur.
Voeg er het gehakt aan toe en bak al omscheppend
rul en halfgaar.
Voeg er de gehakte knoflook, de tomatenpuree en
zout en peper naar smaak aan toe.
Schep alles goed door elkaar en laat nog 2 minuten
zachtjes doorbakken.
Haal de pan dan van het vuur en roer er de (in kleine
stukjes verdeelde) La vache qui rit-kaas doorheen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal of kleine ovenschaaltjes in.
Verdeel een derde deel vanhet gehaktmengsel over de bodem,
verdeel er een paar lepels béchamelsaus overheen en bestrooi
met een derde deel van de geraspte kaas.

Bedek dan alles met een laag gebakken aubergine, een derde
deel van het gehaktmengsel, een paar lepels béchamelsaus en
een derde deel van de geraspte kaas.

Eindig de opbouw van de schotel met een laag gebakken courgette,
de rest van het gehaktmengsel, een paar lepels béchamelsaus en
de rest van de geraspte kaas.

Klop de eieren los en schenk over het gerecht heen.
Bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de
bovenkant van de gratin mooi goudbruin is.




La vache qui rit



Geplaatst op 06 mei 2013 12:10 en 5857 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.