Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door brampater om 03:04
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:03
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door brampater om 03:01
_
Fotowedstrijd foto beoordeeld

Door brampater om 03:00
_
Brampater Online

Door jjacqueline om 02:57
_
Jjacqueline Online

Door Marc om 02:42
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Zjaak om 02:41
_
Zjaak Online

Door barth. om 02:19
_
Barth. Online





_

Andere artikelen



Kefta (gehaktballetjes)met mint en yoghurtsaus


Kefta (gehaktballetjes) met mint en yoghurtsaus

Ideaal voor op de barbecue maar ook op een gewone
grill; lekkere pittige gehaktballetjes aan een spiesje.

Dit heb je nodig:

500 gram gehakt;
1 kleine ui;
1ei;
mint;
1 eetlepel olie;
zout,peper en gemalen komijn naar smaak.

Voor de yoghurtsaus (Raita):
250 ml. yoghurt naturel;
1/2 komkommer;
1 teen knoflook;
mint;
zout naar smaak.

Zo maak je het:

Vermeng het gehakt met de fijngehakte ui, het ei,
fijngehakte mint naar smaak, zout, peper en gemalen
komijn naar smaak.
Zet minstens 1 uur in de koelkast.
Vorm kleine ovale porties gehakt rondom een spiesje
en grill ze goudbruin en om en om gaar opde barbecue
of op de grill.

Voor de yoghurtsaus:
Schil en rasp de halve komkommer, laat dat goed uitlekken
(druk op de komkommerrasp totdat al het vocht er uit is)en
vermeng dat met de yoghurt, de zeer fijngehakte teen knoflook,
wat fijngehakte mint en zout naar smaak.

Dien de spiesjes op met daarbij de yoghurtraita, lekker Marokkaans
brood, gebakken aardappelpartjes en een lekkere salade.









Geplaatst op 16 mei 2013 15:29 en 5690 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_

Er zijn nog geen reacties gegeven.