Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Marokkaans/Arabisch koken met Amber
Heerlijke recepten uit de rijke wereld van de Marokkaanse en Arabische keuken en andere keukens met daarnaast allerlei evenementen,achtergrondinformatie,multicultureel nieuws en TV
_
Home__Weblog__Prikbord__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Overheerlijke Marokkaanse en andere Arabische gerechten met daarnaast lekkere recepten uit verschillende keukens: maak ze ook!! Klik om elk recept in z'n geheel te bekijken op "lees verder" of klik op de titel van het recept. (Wil je de recepten uitprinten, klik linksonder elk recept op het printer- icoontje)



Mijn Profiel

amber
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Kipcurry met kikkererwten
06 april 2016 15:22




Couscous met vruchten
04 april 2016 13:58




Fotoboeken


Arabische achtergrond (2)
_
_






Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Conny
27 september 2018 15:44
_
Amber, gaat het goed met je? Ik mis nieuwe recepten en sowieso berichtjes van je !

Ferdinand
23 maart 2018 17:05
_
Even een tip aan de beheerder van de website, ik heb op de Div links geklikt van bedrijven die aangeraden worden. Misschien handig om de links is na te kijken, ca.de helft bestaat niet meer.

Olaf Wiggers
08 februari 2018 09:10
_
In het recept om zelf knoflookolie te maken worden gegrilde peperkorrels gebruikt. Ik ken deze niet en kan er ook niets over terugvinden op internet. Waar kan ik deze gegrilde peperkorrels kopen, of moet ik deze zelf grillen?




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Catharina70 om 08:27
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Marianne om 08:27
_
Marianne Online

Door hehety om 08:27
_
Nieuw prikbordbericht geplaatst

Door hehety om 08:27
_
Hehety Online

Door Marguerite1 om 08:26
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elly01 om 08:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Rina2 om 08:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina70 om 08:22
_
Catharina70 Online





_

Andere artikelen



Zoete snel-klaar couscous met noten en zuidvruchten


Zoete snel-klaar couscous met noten en zuidvruchten

Je kunt deze couscous eten als nagerecht, maar ook als tussendoortje of zelfs ontbijtgerecht. Ik gebruik in dit recept snel-klaar couscous, maar je kunt de couscous natuurlijk ook op traditionele manier stomen; je bent dan wel wat langer bezig......

Dit heb je nodig:

250 gram couscous;
60 gram fijne suiker;
250 ml. kokend water;
snufje zout;
90 gram ongezouten roomboter, in stukjes;
125 gram gedroogde abrikozen in dunne
reepjes gesneden;
4-5 ontpitte dadels, in reepjes gesneden;
1-2 eetlepels rozijnen naar keuze;
50 gram geroosterde amandelschilfers;
2 eetlepels grof gehakte ongezouten
pistachenootjes.

Voor de decoratie:
2 eetlepels poedersuiker;
1/2 eetlepel kaneelpoeder;
evt. 375 ml. kokende melk (naar keuze).

Zo maak je het:

Doe de couscous in een grote, magnetronbestendige kom.
Roer er de suiker, het zout en het hete water doorheen
en laat 3 minuten even rusten tot het water is geabsorbeerd.

Verdeel de roomboter over de couscous, dek de schaal af
met plasticfolie maar laat een klein gaatje open.

Zet de afgedekte kom couscous 2 minuten in de magnetron
op 1000 watt.
Laat rusten totdat de stoom verdwenen is en verwijder het
plasticfolie.

Schep met een vork de reepjes gedroogde abrikoos, de dadelreepjes, de rozijnen en de geroosterde amandelschilfers door de couscous.

Schep de couscous in een bergje op een mooie schaal en versier
met de grofgehakte pistachenootjes, de poedersuiker en het
kaneelpoeder.

Variatie:
Plaats evt. kommetjes op tafel en een kan hete melk, zodat iedereen,
die dat wil zich kan bedienen door wat couscous in een kommetje te doen
met daarop hete melk.







Geplaatst op 01 juni 2013 12:42 en 3988 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Gast  08 mrt 2014 17:17
leukk

Gast  28 mrt 2015 19:55
is couscous ook een desert
want ik heb een taak voor frans en ik moet er over praten
_





_
Amber  
28 mrt 2015 20:03
Couscous kan je gebruiken om hartige (zoals met vlees, kip, groenten, etc.)gerechten mee te maken maar je kunt er, zoals je hierboven ziet, ook een dessert mee maken.
Couscous is een soort basis, net als bijv. pasta en rijst.

Gast  28 mrt 2015 20:33
okey thanks
_